БИВШИЯТ ШЕФ НА ДАБЧ СИ ПЛАТИ ГАРАНАЦИЯТА ОТ 100 000 ЛЕВА И ИЗЛЕЗЕ ОТ АРЕСТА

Автор: 5 GmediA 13:24, 22 юни 2019
Източник: БГНЕС архив

Бившият председател на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев е платил гаранцията си от 100 000 лева и е излязъл от ареста, предаде БНТ. Решението за освобождаването на Харалампиев е на Апелативния спецсъд, който прецени, че трябва да се измени мярката му за неотклонение от ''задържане под стража'' към ''парична гаранция'.

Припомняме, че Харалампиев беше арестуван в края на октомври миналата година по верем на акция срещу корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство. При спецакция в агенцията бяха задържани над 20 души. Впоследствие обаче обвиняемите бяха сведени до четирима, като от тях само Харалампиев и секретарят на агенцията Красимир Томов останаха под стража.

В края на миналия месец специализираният съд остави в ареста бившия шеф на агенцията, след като той за първи път поиска по-лека мярка за неотклонение.

Петър Харалампиев бе издигнат за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина от ВМРО.

КОМЕНТАРИ

От: джобни пари за ВМРО -то на агент Иван 19 септември 2019
Че какво са 100 000 лева за касичката на агент Иван, познат и като Каракачанов! Както се казва, бълха го ухапала! Колко по 100 хиляди са си прибрали от продажбата на българско гражданство, едва ли някога ще разберем! Пълдинската тлъста свиня знае, ама си трае! Така му е наредено и той слуша, къде на майка си да върви!
От: Лъч светлина 19 септември 2019
Да продават българско гражданство,това си е най- голямото падение на едни примитиви наричащи себе си патриоти!Другото падение им е ,че са в правителство с ГЕРБ и ДПС!Толкова са паднали ниско,че за мен е учудващо как има хора които да им вярват,че и да гласуват за тях!На Европейските избори гласувах за независим кандидат! Така ми се искаше всички като мен да гласуват за независими кандидати и никой партиен кандидат да не отиде в Европарламента!Хората все още не са разбрали,че партиите са мафиотски кланове и докато гласуват за тях ще получават тотална корупция и продаване на българско гражданство,а и всеки ден продават България с неизгодни договори!Българийо,за кой ли път мафия те тази!?Кога ще бъдеш най- сетне свободна и независима с достойни граждани!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 77

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
46 гласували / 59.74%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.18%
Борис Бонев
14 гласували / 18.18%