КПКОНПИ: НЯМА ЗЛОУПОТРЕБИ ПРИ АПАРТАМЕНТИТЕ НА ВЛАСТТА

Автор: 5 GmediA 13:20, 24 юни 2019
Източник: БГНЕС архив

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество обяви, че не е установила нарушения при проверките срещу Цветан Цветанов, министър Николина Ангелкова, бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и председателя на ВКС Лозан Панов.

На сайта на комисията вече са публикувани решенията й по отношение на въпросните лица. Те бяха разследвани от комисията за имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

Комисията не установява конфликт на интереси и по отношение на председателя на ВКС Лозан Панов, производството се прекратява, но сигналът срещу него се препраща към ръководителя на Инспектората към ВСС.

КПКОНПИ е прекратила още и проверките по сигналите срещу Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас.

Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация в подадена декларация във връзка с имот и средствата, свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки.

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 66.67%
Да
3 гласували / 33.33%