БОРИС ДЖОНСЪН ПОДКРЕПИ ПЛАНА ЗА БРЕКЗИТ И ЗАПАЗИ МЪЛЧАНИЕ ЗА СКАНДАЛА

Автор: 5 GmediA 14:13, 25 юни 2019
Източник: БГНЕС

Борис Джонсън призна, че ще му трябва подкрепата на Брюксел, за да избегне „твърда“ ирландска граница и непосилни мита при Брекзит без сделка. В интервю пред Би Би Си той казва: „Не зависи само от нас“.

"Моето обещание е да излезем от ЕС на Хелоуин, на 31 октомври", каза Джонсън. "И начинът нашите приятели и партньори да разберат колко сме сериозни, в крайна сметка е, опасявам се, да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обгърнала в огромен облак от много време и да се готвим уверено и сериозно за излизане без сделка", каза Джонсън.

Все пак той заяви, че не „нито за момент не вярва“ да се стигне до напускане без споразумение, въпреки че е готов да предприеме такава стъпка.

Запитан за скандала с партньорката си, в който се наложи да се намеси и полиццията, той каза, че е "просто несправедливо" да се включат "близки" в дебата. Медиите на острова обаче широко отразиха скандала между Джонсън и неговата приятелка Кари Саймъндс. Тази случка коства доста от преднината на Джонъсн пред основния му конкурент Джереми Хънт.

Джонсън отклони въпросите за разправията в интервюто за Би Би Си и вместо това наблегна на обещанието си да изпълни Брекзит през октомври, ако е необходимо и без споразумение.

Интервюто излиза непосредствено след като Sky News заяви, че ще трябва да отмени дебат във вторник между двамата претенденти за лидерство, тъй като Джонсън "досега отказа" да участва.

Междувременно Хънт обеща да увеличи разходите за отбрана с 15 млрд. Паунда през следващите пет години, ако стане премиер. Хънт призова Джонсън да отговори на обществените въпроси, относно скандала. Той вече е започнал да набира повече подкрепа в партията.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%