КАЛИН КАЛПАКЧИЕВ: НЕЗАВИСИМО РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР СЕГА Е НЕВЪЗМОЖНО

Автор: 5 GmediA 14:37, 25 юни 2019
Източник: БГНЕС

“Проблемът е невъзможността при сегашното законодателство и фактическо положение да се води независимо разследване срещу главния прокурор“, това каза пред БНР председателят на Съюза на съдиите Калин Калпакчиев в коментар към темата за разследването на т.н. “трима големи“ в Съдебната система.

“Съвсем ясно е, че срещу председателите на върховните съдилища няма никаква пречка и сега, не е имало пречка и в годините да се води наказателно преследване, включително и да се злоупотребява с това. Помните по времето на бившия главен прокурор Филчев как той използваше инструментите на наказателното преследване, които са в неговите ръце изцяло за саморазправа с неудобните му тогава председатели на върховните съдилища…Проблемът е, че спрямо главния прокурор, тогава, когато има подозрение, че той е извършил престъпление – няма как да се осигури независимо наказателно преследване,  а то ще е независимо, когато се провежда от орган, който не е подчинен на йерархично и фактически на главния прокурор. Трябва да се търси именно такова решение“.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 21 януари 2020
Не само срещу поставеният от мафията главен защитник и покровител на мафията дон Цацарезе не може да има независимо разследване!Срещу никой от мафията не може да има никакво разследване!Правосъдната система е превърната в престъпна система ,която обгрижва престъпниците и не дава и косъм да падне от главата им ,защото ако започне да се разплита чорапа ще се види ,че всички са служители на мафията и разбойници!Българските дъжавни институции отдавна са под властта на мафията и ако желаеш справедливост и демокрация ще получиш мафиотска справедливост и мафиотска демокрация!България е под властта на тоталитарния мафиотски режим на шайко- олигархично- кагебейско-изродско ограбване ! Българийо , за пореден път си завладяна ,ограбвана и унищожавана от най- жестоки мафиоти!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
0 гласували / 0%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%