НАТО ЗАПЛАШВА РУСИЯ С ОТВЕТНИ МЕРКИ, АКО НЕ ЗАПОЧНЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА ДОГОВОРА ЗА РАКЕТИТЕ

Автор: 5 GmediA 15:52, 25 юни 2019
Източник: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи заплаха, че ще се предприемат ответни мерки, ако Русия не се върне към изпълнение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обхват до 2 август, съобщават ТАСС и други руски медии. Столтенберг повтори, че НАТО няма намерение да разполага американски крилати ракети в Европа.

В същото време заместник-председателят на Комисията по международни въпроси към Съвета на Федерацията на Русия Владимир Джабаров заяви, че Русия няма да се върне към изпълнение на Договора заради опитите за заплахи от страна на Алианса. Русия няма да реагира. Преди да се опитвате да ни заплашвате би било по-добре НАТО да убеди по-големия брат, САЩ, да не разполага ракети от този клас в Източна Европа, подчерта сенаторът, цитиран от РИА Новости.

На фона на напрежението с Москва НАТО продължава политиката си на отворени врати и върви с бързи стъпки към присъединяването на Македония. Столтенберг обяви, че Македония изпълнява критериите за членство в НАТО и още веднъж похвали премиерите Алексис Ципрас и Зоран Заев за смелостта им при решаване на спора за името.

Според Столтенберг политиката на отворени врати функционира успешно и подпомага развитието на просперитета, стабилността и демокрацията в Европа, подчерта Столтенберг.

КОМЕНТАРИ

От: Очевадното невероятно 19 октомври 2019
Очевидно без як червеноармейски тупаник тези евроатлантически джендъри-продлъжители делото на Хитлер, няма да си седнат на драгоценните си задни части. Натам вървят нещата, за съжаление, и пак те ще докарат безброй нещастия на света.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%