СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА: СДЕЛКА ЗА ЧЕЗ-БЪЛГАРИЯ СКОРО НЯМА ДА ИМА, НЕ И С ЕВРОХОЛД

Автор: 5 GmediA 16:01, 25 юни 2019

Предупредих колегите, че прибързват, пишейки за сделка “Еврохолд”-ЧЕЗ само на базата на предварителен договор. Струва ми се, че отново сделка няма да има.

Говорих с човек от КФН, който ми каза, че на три пъти е трябвало да бъде отнет лиценза на Евроинс. Но...Цветан Цветанов се е намесвал и е спасявал компанията. Той, обаче, вече няма нито сила, нито влияние. Даже - напротив. Под прицел е.

От екипа на Гинка Върбакова се оплакват, че те са завели хората на Еврохолд в Прага, предлагайки сътрудничество, но Асен Христов ги е изиграл.

Предполага се, че Еврохолд е намерил някой инвеститор, който предпочита да седи в сянка. Но понеже ЧЕЗ-България, е свързана с националната сигурност, това ще трябва - рано или късно - да се изясни. Ако капиталите са руски, това никак няма да се хареса в Европейския съюз.

Според финансист, с кого коментирах случая, Еврохолд не притежава собствени средства за сделката; няма и възможност да плаща по 30-40 милиона евро годишно лихви и главница, ако придобие средствата за покупката от кредити.

Гледам кои медии надигнаха вой срещу Еврохолд - всичките са свързани с Делян Пеевски. Няма как неговият финансов министър Владислав Горанов да не е дал вече разпореждане на Бойко Атанасов КФН да стопира кандидат-купувача за ЧЕЗ. Както е известно, КЗК също е под патронажа на Делян Пеевски.

В Прага се надигнаха на масов протест срещу премиера Бабиш. Предполага се, че държавната ЧЕЗ ще бъде много внимателна в преценката на новия собственик за българските й активи.

...Така че, скоро сделка няма да има. Не и с Еврохолд.

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 66.67%
Да
3 гласували / 33.33%