ШЕФЪТ НА СОФИЙСКИЯ СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР ПОДАВА ОСТАВКА ЗАРАДИ ПОСТРОЙКИТЕ НА ТЕРАСАТА НА ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ

Автор: 5 GmediA 19:38, 26 юни 2019
Източник: БГНЕС

Два дни след като стана известно, че е отменил заповедта за събаряне на незаконните навеси на терасата на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, шефът на строителния контрол в Столичната община арх. Влади Калинов напусна поста си. За това съобщи самата Фандъкова на страницата си във Фейсбук.

"Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех", заявява Фандъкова в профила си във фейсбук. Столичният кмет посочва, че връща за ново разглеждане акта на район "Слатина", които са констатирали незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса. С кмета на район "Слатина" още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация. В проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г.

Вчера директорът на дирекция „Общински строителен контрол“ в Столичната община арх. Влади Калинов съобщи: “Прекратихме административно-наказателното производство срещу председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Пламен Георгиев, чието има нашумя около скандала с апартаментите на властта „Апартаментгейт“. Оказа се че районна администрация „Слатина“ е издала два документа, които драматично си противоречат”.

Апартаментът на Георгиев има тераса от 186 квадратни метра, която не е декларирана. Самият Георгиев обясни, че терасата е обща част на блока и отказа да влиза в обяснителен режим. Още при първата си изява пред журналисти той заяви, че атаката срещу него е компроматна и е с източник бизнесмените, които са засегнати от работата на Комисията по антикорупция, които имали 198 милиона причини, за да го атакуват. По-късно Георгиев заяви, че става дума за несъстоятелни твърдения за разминаване в имотната му декларация.

„От районната администрация ни изпратиха констативния акт. Те бяха със становище, че там има незаконно строителство. Като такова бяха квалифицирали изграждането на скатен покрив над колонада, която е изградена върху терасата, за която се оказа, че има строителни книжа“, изясни ситуацията Калинов и добави, че другият документ, който районната администрация е издала е за въвеждане на сградата в експлоатация.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 23 септември 2019
Една марионетка падна,друга ще го смени- далаверите продължават!Така е във всички области на българските държавни институции ,които отдавна са станали частни и приватизирани от мафията!
От: Васил Л 23 септември 2019
ПРАВИЛНО, падат марионетките и идва друга. Главите на главните падат на ИЗБОРИ! ГЛАСУВАШ ЛИ БЪЛГАРИНО?! СПИШ! НАРОДЕ????

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%