МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ В ИКОНОМИЧЕСКАТА ЗОНА СОФИЯ-БОЖУРИЩЕ: ДО ДВЕ ГОДИНИ ТУК НЯМА ДА ОСТАНЕ ПРАЗНО МЯСТО

Автор: 5 GmediA 15:30, 27 юни 2019
Източник: Снимка Министерски съвет

„От самолета тук се вижда огромен град. Помня като бяха голи поляни. До две години няма да остане празно място с този темп на строителство“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в Икономическата зона София-Божурище. Премиерът отбеляза колко добре и качествено е изградена инфраструктура в индустриалната зона, която привлича все повече инвеститори, а заводите се изграждат един след друг, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят Бойко Борисов заедно с вицепремиера Томислав Дончев, с министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разгледаха новата логистична база на компанията JYSK, която се намира в индустриалната зона. Центърът на датската верига край Божурище е най-високото логистично съоръжение в България.

Строителството на логистичната база на JYSK започна през лятото на 2017 г., когато компанията обяви, че с инвестиция от 107 милиона евро ще изгради в България четвъртия си в света логистичен център, от който ще снабдява магазините си в България, Гърция, Румъния, Хърватска, Словения, Босна и Сърбия. Другите центрове на веригата са в Дания, Швеция и Полша.

Новата база ще разкрие около 300 нови постоянни работни места, свързани с транспорт, ръчни дейности по стоките и др. От датската верига са изчислили, че складовете край София ще спестяват 10 милиона километра годишно за доставки на стоки в Балканския регион.

Премиерът Бойко Борисов посети и завода за детайли за опаковъчни машини на германската група „Мултивак“, който също се намира в индустриалната зона в Божурище.

Заводът, който бе открит у нас през миналата година, е първото предприятие на световния лидер в опаковъчните решения на изток от Германия. Инвестицията в обекта е над 37 млн. лв. и са открити 153 нови работни места.

Министър-председателят Бойко Борисов разгледа производствените площи в завода. От ръководството му отбелязаха, че оборудването е последна дума на техниката, а в производственото хале са монтирани най-модерните съоръжения за допълнително въвеждане на естествена светлина, която осигурява по-голям комфорт на работещите.

„Не само че не си отиват инвеститорите, но дойдат ли - и надграждат“, акцентира премиерът Борисов при посещението си в индустриалната зона.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 септември 2019
Дон Паталогезе е изпечен майстор на заблудите!Тези циркове ги прави за да се отклони вниманието на хората. от мафията в енергетиката,от мафията в здравеопазването,строителството на магистрали,презастрояването на зимните и летните ни курорти,на градовете ни!Иска да ни каже ,да гледаме циркаджийския му пиар, а да не гледаме грабежа всяка година на 10-11 милиарда,безобразията в престъпното законодателство и престъпната система,която би трябвало да е правосъдна!С една дума ни хвърля прах в очите за да може да не гледаме и разсъждаваме върху големия грабеж и несправедливостите!Мафията за това го е назначила,той е пиарът на мафията и за заблуда на обществото!Всички знаем,че България е най- бедната,най- корумпираната,най- бързо изчезващата нация в Европа! Само той това го представя за успех!Как след такива явни , грозни лъжи да не му кажеш,че е дон Паталогезе!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 76

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
45 гласували / 59.21%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.42%
Борис Бонев
14 гласували / 18.42%