СЛОВОСЛАГАТЕЛКИ - БОЛ. БУНТАРКИ - МАЛКО. КИФЛИ ПО ПАНТОФИ - НА ВСЕКИ ЪГЪЛ. МИШЕНИТЕ НА МРАКОБЕСИЕТО - САМОТНИ

Автор: Соня Колтуклиева 12:39, 24 февруари 2019

Някой номинирал едни сравнително популярни имена - Седларска, Касимова, Щерева - за “жени на десетилетието”, защото нещо пописвали, нещо показвали по етикета, нещо си подрасквали из Фейсбук...

Обикновено такива награди се раздават в самозадоволяващи се с напомпване на приятелско его компании. И значението им си остава там-за-там. И се сещам за най-влиятелния българин, според българския Forbes; най-добрия банкер, според финансови издания и мистър Икономика, според авторитетно жури.

А и Петя Славова заедно с Венелина Гочева и Цветелина Бориславова бяха отличавани като най-влиятелните българки: първата къта парите на Мадуро, втората дължи 16 милиона лева на хазната; третата стана милионерка, защото й подариха една банка. Мария Мургина и тя беше жена на годината, ако изобщо си спомняте за последвалия срив на тази ведра шефка на НАП. Нещо ми се върти в главата и за Маргарита Попова и едни рицарски звания на кръга около доктор Ахмед Доган (а.к.а.Стратега и Сокола по ДС), за библиотекарски награди и тем подобни. А най-великият на Банкя и Балканите нЕма равен на себе си през последното столетие. Ако ще си говорим за популярност, Венета Райкова е по-популярна и по-четена от всички тези “жени на десетилетието” взети заедно и повдигнати на квадрат, но те се гнусят от такива като нея. Една малка книжка “Моши Моши Япония” на Юлияна Антонова показа на смазания, изтерзан българин един вдъхновяващ свят.

Има жени в България, които ги нападат, бият, унижават, преследват, наказват заради словото им. Слово, което не гали ухото, а пробужда съвестта.

Словослагателки - бол. Бунтарки - малко. Кифли по пантофи - на всеки ъгъл. Мишените на мракобесието - самотни в море от безличие и безразличие.

Та се питам - тези прекрасни дами с какво допринесоха за обществения интерес и за просветлението на народа в тази държава?! А то пък едно Десетилетие в България...ум да ти зайде! Положението е:”Зимай наградата и почвай да бегаш!”

P.S. Наградите са на woman.bg, сайт на Sportal.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
6 гласували / 60%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 20%
Министърът на регионалното развитие
2 гласували / 20%