СВЕТОСЛАВ КОСТОВ Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА БНР

Автор: 5 GmediA 13:03, 28 юни 2019
Източник: Снимка: Ани Петрова/БНР

СЕМ избра днес директора на радио "София" Светослав Костов за генерален директор на БНР. Това стана при първото гласуване в медийния регулатор.

Светослав Костов получи 3 гласа, а Митко Димитров - 2. За Костов гласуваха Бетина Жотева, Розита Еленова и София Владимирова. Митко Димитров бе подкрепен от Иво Атанасов и Ивелина Димитрова.

Другите трима участници в конкурса бяха Валери Тодоров, Даниела Манолова и настоящия ръководител на обществената медия Александър Велев.

Бившият спортен журналист заяви на изслушването, че радио "Омбудсман" ще стане част от БНР. То ще решава обществени проблеми от различен характер, свързани с администрацията и институциите. Светослав Костов планира за 3 месеца да възстанови радио "България" като подкаст.

Костов смята да работи за разпознаваемост на бранда, звуково ребрандиране на всички програми, както и за увеличаване на младежката аудитория. Това беше акцент в концепцията му и на предишния конкурс за шеф на БНР през 2016 г.

Според Костов е нужна оптимизация в БНР, където в момента работят малко над 1300 души, съобщи „24 часа“.

Новият генерален директор ще управлява БНР в следващите 3 години.

КОМЕНТАРИ

От: Иван 20 септември 2019
Тоя какво крадливо човече е. Домуса освен Нова си взе и БНР за без пари. Ние да му мислим. Това е падение, което се случи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 90

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
53 гласували / 58.89%
Борислав Игнатов
18 гласували / 20%
Борис Бонев
15 гласували / 16.67%