АЛБЕНА БЕЛЯНОВА: ПИШЕТЕ! ГОВОРЕТЕ! НЕ МЪЛЧЕТЕ!

Автор: 5Gmedia , 18:12, 24 февруари 2019
Източник: Фейсбук

Албена Белянова, висш държавен служител, отправи призив в социалните мрежи в подкрепа на действията на адвокат Николай Хаджигенов. Белянова е бивш заместник-директор на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ 

 

АЛБЕНА БЕЛЯНОВА

Спомнете си Анди Дюфрейн - героя от "Изкуплението Шоушенк", който написа стотици писма, за да получи 500 долара за библиотека на затвора. Отне му години, но ги получи. А никой не му вярваше. Ние, българите, сме в затвор. Нашето изкупление зависи от нас. "Страхът може да те затвори. Надеждата може да се освободи."
Адвокат Николай Хаджигенов призовава всички адвокати, практикуващи и не само, юристи, съдии, прокурори и въобще всички, които поне малко се чувстват граждани, а не роби да изпратят по едно писмо или имейл на Висшия Адвокатски съвет, Омбудсмана, Министерски съвет, Народното събрание, Комисията по защита правата на човека към ООН, Европейският парламент, както и към всички възможни европейски и международни организации.
И аз ви призовавам - пишете, говорете, не мълчете!
Аз написах над 30 писма и ще продължа. Пишете на всички, които по служба са длъжни да работят в интерес на гражданите! Има смисъл. И да не ви отговорят има смисъл. Те си мислят, че са ви надхитрили, че не ви дължат дори един отговор. Грешат! Дължат ви, защото вие им плащате заплатите! Дължат ви, защото така пише в законите и когато не ви отговарят, те нарушават законите и носят отговорност за това. Мълчанието на институциите тук е ясен знак за институциите извън България. Международните институции, обаче, ще помогнат, когато от нас научат истината за това, което се случва в нашата България, защото крепящите статуквото ако не ги лъжат, то премълчават или изопачават фактите. Тези, които се подиграваха и си мислеха, че си губя времето и силите, скоро ще разберат колко много са се объркали.
"Надеждата е нещо добро, може би най-доброто от всичко на света. А нищо добро не умира! Въпросът е дали да се вкопчиш в живота или в смъртта." Вие в какво ще се вкопчите?

 
 
 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%