ЛОЗАН ПАНОВ: ЗАКОНОВИТЕ ПРОМЕНИ НА ПРАВОСЪДНИЯ МИНИСТЪР ЦЕЛЯТ ОСТАВКАТА МИ

Автор: 5 GmediA 11:22, 4 юли 2019
Източник: Веселин Боришев, Фейсбук

Промените на правосъдния министър целят оставката ми. Това заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в ефира на бТВ радио. "Аз наричам тези промени промените „Панов“, каза съдия номер 1 и се обяви против идеите на правосъдния министър Данаил Кирилов за промени на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Закона за съдебната власт (ЗСВ), с които се въвежда механизъм за разследване на ”тримата големи”.

Панов обясни, че проблемът е кой би разследвал ефективно главния прокурор при положение, че само прокуратурата разполага с функция за привличане към отговорност на лица, извършили престъпления. Очевидно е дадено задание и то трябва да бъде изпълнено, независимо какво е мнението на европейски институции, допълни Панов.

„Правосъдният министър Данаил Кирилов отиде да види как се случва случайното разпределение на дела. Не останах с впечатлението ,че е дошъл да търси истината, останах с впечатление, че много рядко влиза в съд, но за сметка на това разполага с много сериозни данни колко струва разпределението на едно дело“, коментира Лозан Панов.

Той подчерта, че многократно е показвано как действа системата. По повод съмненията на Кирилов, че случайното разпределение на дела се манипулира, председателят на ВКС каза: Ако не представи такива данни, считам, че съвсем съзнателно се опитва да дискредитира върховната съдебна инстанция.

В ефира на БТВ радио Лозан Панов заяви, че срещу него има политически атаки, включително и действията на правосъдния министър. Той отрече да се е политизирал и допълни, че няма как да стои със скръстени ръце, когато бива атакуван. Преди време съпругата му Елисавета Панова каза, че ще съдят България в Страсбург заради глобата от 1000 лв., която бе наложена за неподадена декларация пред Сметната палата.

Панов обясни, че е подал декларацията пред Инспектората към ВСС, както изисква законът. И ще заведат дело срещу страната ни в Страсбург "като всеки български гражданин, който не е доволен от български съд".

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 януари 2020
Мафията е поставила поредната мръсна поръчка на Ръбъла и той като най- гнусна марионетка бърза да я изпълни!Мръсната поръчка е : по всякакъв начин да бъде отстранен Панов,защото има достойнството и смелостта да им казва ,че са престъпници в съдебната и изпълнителната власт. облечени във власт!Те никога няма да му простят тази смелост и честност ,защото е явно неподчинение към мафията ,а е и заразително!Спомнете си как го блъснаха с кола на пешеходна пътека от някакъв руснак,спомнете си как му развъртяха болтовете на гумите на колата!Всичко това показва ,че мафията е способна на всичко!Дон Паталогезе също се издаде,че Панов му пречи и с това показа и че и той е в " играта"! Единственият шанс на Панов е,че все пак някои европейски доблестни институции са запознати със случая и го следят внимателно!Иначе отдавна Панов да беше глътнал въздух неправилно или да получи инфаркт като Мишо Бирата и Ваньо Танов и вече да не пречи! България е окупирана от мафията държава и дупе да ни е яко!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 17

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМА?
Не
11 гласували / 64.71%
Да
6 гласували / 35.29%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%