НА ПЪРВА СТРАНИЦА НА CHINA DAILY: ЛИДЕРИТЕ ПОДОБРЯВАТ ВРЪЗКИТЕ С БЪЛГАРИЯ

Автор: 5 GmediA 14:09, 6 юли 2019

Китай и България трябва да обединят усилия, за да поддържат международната система, основаваща се на многостранното сътрудничество и международното право. Това каза китайският президент Си Дзинпин, цитиран от ангоезичния ChinaDaily, по време на посещението на българският президент Радев в Пекин.

Китайският вестник съобщава, че двамата президенти са постигнали съгласие да издигнат отношенията между страните си до ниво на стратегическо партньорство. Двете страни трябва да  се възползват от възможността да обединят усилия за справяне с промените в международните отношения и да влеят нови сили в отношенията между Българи и Китай, допълва още президентът Си.

Статията цитира и президента Радев, който казва, че България би искала да играе важна роля в инициативата „Един пояс, един път“ и да се превърне във врата, която да свързва Европа и Азия. България би искала да подобри взаимодействието с Китай в области като търговията, транспрота и авиацията и преветства китайските инвестиции, казва още Радев.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%