В СЛОВЕНИЯ ОТКРИХА СТАТУЯ НА МЕЛАНИЯ ТРЪМП

Автор: 5 GmediA 15:27, 6 юли 2019
Източник: AFP

В покрайнините на родния й град се появи статуя на първата дама Мелания Тръмп. Американският художник Брад Дауни нае местен склюптор да изработи фигурата с моторен трион, Алес Зупевц. Статуята на Мелания, изваяна от ствол на дърво, вече посреща посетителите на град Севница.

Статуята на мисис Тръмп, облечена в синьо палто, маха с ръка към небето. Някои жители го описват като "позор", "Смърфиета“ и казват, че "не изглежда като Мелания". Дауни заяви пред агенция Ройтерс, че иска да "води диалог" с политическата ситуация в САЩ.

Художникът има изложба в словенската столица Любляна до края на август. В галерията се предполага, че статуята „може да е само шантава шега“.

Севница се превърна в туристически център откакто Доналд Тръмп стана президент на САЩ през 2016 г., а Мелания стана първата дама.

Докато посетителите опитват да се докоснат до ранните години на г-жа Тръмп, жителите предлагат асортимент от стоки с марка Мелания, включително чехли, кексове, и подобни на Тръмп бургери с „коса“ от сирене.

Общо гласували: 18

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
14 гласували / 77.78%
Да
4 гласували / 22.22%