БРАТЪТ НА ДОРА БАКОЯНИС СТАНА ПРЕМИЕР НА ГЪРЦИЯ, А СИНЪТ Й - КМЕТ НА АТИНА

Автор: Соня Колтуклиева 11:43, 8 юли 2019

Докато бях телевизионна водеща на “Партньорство за бизнес” по БНТ два пъти в Атина се срещах с една много интересна и силна личност - Теодора Мицотакис-Бакоянис: първата жена, избрана за кмет на Атина през 2003 г. , първият кмет на Атина, в чийто мандат се провеждат Олимпийски игри в модерните времена; първата жена външен министър на Гърция; била е още депутат и министър на културата в кабинета на баща си.

С над 65 на сто от гласовете за кмет на Атина през юни 2019 г. беше избран Костас Бакоянис, син на Теодора Мицотакис и Павлос Бакоянис, журналист, народен представител, застрелян от терористичната групировка “17 ноември” през 1989 г.. Костас е възпитаник на Харвард и Оксфорд.

Дора Бакоянис (65 г.) е сестра на Кириакос Мицотакис (51 г.), новият министър-председател на Гърция и е дъщеря на бившия премиер от десницата Константинос Мицотакис. Дора е потомка и на Елефтериос Венизелос. Семейство Мицотакис е било в изгнание в Париж, след като военната хунта заграбва властта в Атина.

Кириакос Мицотакис е получил висшето си образование в двата най-престижни американски университета: Харвард и Станфорд. За първи път в историята си Гърция има вуйчо-премиер и племенник, кмет на Атина.

...Това е лятото на голямото завръщане на кланът Мицотакис в гръцката политика.

*****

На снимката: Дора Мицотакис-Бакоянис

КОМЕНТАРИ

От: Справедлива 18 септември 2019
На какво се радват гърците? За кого гласуват - нали виждате - за един вековен клан в политиката!Тези заедно с ПАСОК десетилетия им прибираха парите от ЕС в своите сметки.Сетне гърците при Ципрас върнаха взетите от тях пари с намалените си пенсии и доходи. Сега отново гласуват за Мицотакис - син на баш крадеца.ИЗВОД- народите имат къса памет , дори активните гърци не са изключение.
От: до "Справедлива" 18 септември 2019
Че кое пък ти е "Справедливото" бе, червен боклук?! Кое?! Упадъкът и трагедията на Гърция започнаха още с полу-лявата пасмина на клана Папандреу, наречена ПАСОК! Синът на стария Папандреу,който е бил премиер преди много години, Та синът на стария Папандреу - Андреас Папандреу излъга и измами гърците! Натрупа огромни дългове, съсипа икономиката и почти унищожи селското стопанство! Той стана за смях и подигравки на всички гърци, когато, почти 70 - годишен се разведе с амереканската си съпруга и се ожени за една бивша стюардеса, с 40 години по-млада от него, която той имаше наглостта да назначи за началник на кабинета му! Та споменатата стюардеса колеше и бесеше около 10 години, построиха й дворци и вили, командваше търговията с оръжие, разпореждаше се с държавата като с бащиния, докато на гърците им писна и отвратени изхвърлиха стареца и стюардесата от политиката! След като бяха откраднали милиони - те и министрите им и след като се провалиха тотално.За един мандат Нова демокрация успя да спаси каквото можеше, но мощната популистка вълна на недоносчето СИРИЗА и неговия председател - некадърния и недоучил Ципрас взеха властта и тотално съсипаха страната! Хиляди заводи и, по-малки и средни предприятия фалираха, стотици млади гърци емигрираха, за да се спасят от управлението на нахалника Ципрас! Новият премиер - Кириякос Мицотакис, син на стария Мицотакис, е вуйчо на новия кмет на Атина - Костас Бакоянис! Повече от половината гърци гласуваха за тях, защото им имат доверие и защото им вярват! И това не е клан, неуважаеми червен боклук и позитански теляк, а една достойна за уважение фамилия!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 76

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
45 гласували / 59.21%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.42%
Борис Бонев
14 гласували / 18.42%