МИНИСТЪР КАРАКАЧАНОВ ПОДПИСА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПОКУПКА НА ИЗТРЕБИТЕЛИТЕ F-16

Автор: 5 GmediA 17:04, 11 юли 2019

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа днес договорите за покупката на американски изтребители F-16 за българските ВВС. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

С тях се договаря доставката от Правителството на САЩ за българските въоръжени сили на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното оборудванеи въоръжение.

Доставката е на осем нови самолета F-16 Блок 70, на въоръжение и на оборудване. Предвижда се и обучение на пилоти и наземен персонал. Всички 8 самолета трябва да бъдат доставени до 2023 г.

Съгласно Конституцията на Р България и редът на Закона за международните договори на Република България, за да влязат в сила тези договори, следва да бъдат ратифицирани от Народното събрание.

Общата сума е 1,256 млрд. долара - в български лева това е около 2,1 млрд. лв.

Отчитайки финансовите ограничения на Р България, Държавният департамент на САЩ е предприел действия за намаляване на общата цена с до 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране, което да бъде използвано в интерес на Р България. Предстои искането на Държавния департамент да бъде разгледано от Конгреса на САЩ.

 

КОМЕНТАРИ

От: Гарантирано от ГЕРБ 19 октомври 2019
ОРЯЗВА се пакета по сделката за Ф 16, елиминира се въоръжението въздух земя, намалени са и резервните части и консумативи, които след това ще се купуват десетократно по скъпо, намален е броя на резервните двигатели, елиминират се цели оборудвания.. Изобщо остарялата технология самолет от 1978 год се осакатява напълно, но се Гарантира безопасността на Боко Борисоф, който така си Купува Индулгенция от Тръмп да остане на власт!
От: Лъч светлина 19 октомври 2019
Да,това е поредното престъпление на дон Паталогезе!Чрез парите на българските граждани правят сделка с американците да не се прилага закона " Магнитский" спрямо дон Дебеланезе и дон Цацарезе ,а и срещу самия дон Паталогезе!Мафията пак отърва кожата като с нашите пари си купува свобода!Но и отдавна съм разбрал ,че и при американците демокрацията е власт на парите,петрола,оръжието!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%