СКАНДАЛ В СЕМ: РОЗИТА ЕЛЕНОВА СРЕЩУ ИВО АТАНАСОВ ЗАРАДИ ЕМИЛ КОШЛУКОВ

Автор: 5 GmediA 07:37, 12 юли 2019

В СЕМ се разгоря скандал по повод обвиненията към членовете на СЕМ София Владимирова, Бетина Жотева и Розита Еленова, че са гласували Емил Кошлуков да стане генерален директор на държавната БНТ.

Соня Колтуклиева разкри през февруари 2019 г., че Емил Кошлуков е получил от КТБ, с резолюция на Цветан Василев за преференциални условия, личен заем в размер на 100 000 долара, за да си купи жилище в САЩ; заемът не е върнат на банката.

През юли пък, Соня Колтуклиева поясни, че членът на СЕМ Розита Михайлова-Еленова е в конфликт на интереси, защото е издигната за член на СЕМ от БДЦ ( бивш “Лидер”) на бизнесмена Христо Ковачки, с когото Емил Кошлуков беше в предизборна коалиция; също така Емил Кошлуков е кум на брат й Теодор Михайлов, бивш “протестър”.

Ето какво написа във Фейсбук членът на СЕМ Иво Атанасов: Избягвам да коментирам пред медиите другите членове на СЕМ. Дори и при случая с Бетина ( б.р. която грубо заплаши журналистката Къдринка Къдринова) се държах възможно най-колегиално, макар че някои отляво ми се разсърдиха за това. Така постъпих и във вторник, когато от телевизия "Евроком" ме попитаха защо трима членове на регулатора са гласували за Кошлуков. Отговорих, че не коментирам действията на колегите си.

Ето обаче един случай, който не може да се премълчи. Госпожата ( б.р. Розита Еленова) казала, че всички в СЕМ били аполитични, не показвали пристрастията си, изключение правел само един член. И в скоби е посочено моето име. Сякаш аз съм гласувал за дошлия от партийна телевизия в БНТ Кошлуков. Сякаш Кошлуков е бил свидетел, каквото и да означава това, на сватбата на моя брат, а не на нейния (б.р. Теодор Михайлов). И сякаш съм гласувал за Сашо Йовков, защото съм съзрял у него признаци на леви политически пристрастия. Жалка работа.

Поводът: Розита Михайлова-Еленова не смята, че е в конфликт на интереси заради факта, че новоизбраният генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е бил свидетел на сватбата на брат ѝ. Това заяви тя в сряда в интервю за БНР.

Тя поясни, че има ситуации, в които членовете на СЕМ могат да бъдат разглеждани като „изпаднали в конфликт на интереси, но конкретният случай не е такъв“.

Еленова не изключва възможността да има обжалване на избора на двамата генерални директори, „защото едно демократично общество допуска това като нещо нормално“.

„Жълтото присъства в нашия живот. Кандидатите трябва да имат воля и характер, за да издържат“, коментира тя. Според нея краят на периода по избор на генерални директори на двете обществени медии, белязан и от негативна кампания срещу някои от кандидатите за поста.

„Въпреки че сме избрани от квотата на парламента, професионализмът е преобладаващ в нашата работа… Съветниците, с изключение на един (Иво Атанасов от квотата на БСП – бел. ред.), сме аполитични, не показваме пристрастията си“.

„Политически пристрастия за кандидатите за генерален директор на обществена медия не бих допуснала под никаква форма“, твърди Розита Еленова. Членовете на СЕМ твърдят, че не знаят за кредита от КТБ на Емил Кошлуков, макар за това да е говорено и писано доста през 2019 г., включително и в 5Gmedia.

В сряда, в предаването си “Честно казано с Люба Кулезич”, известната журналистка обясни, че от СЕМ са отказали да предоставят информация за договора за работа на Емил Кошлуков с партийната телевизия на “Атака” ТВ “Алфа”.

Припомняме, че преди около 2 години и половина, когато за първи път кандидатства за генерален директор на БНТ, Емил Кошлуков представи такъв договор, за да отговори на изискването за управленски опит, а в новия конкурс този документ изчезна от биографията му.

КОМЕНТАРИ

От: Тая Розита е потрес! 21 септември 2019
Розито, Розито, сарайска слугиньо и свиркаджийка на рязания на чалмата! Наглостта и безграничното ти безочие предизвикват само отврат и омерзение, Розито, банкянско-сарйска телячке! Как така не си знаела, че доносникът на ДС, жалкото нищожество Кошлуков, е теглил и не е върнал огромен кредит от КТБ? Как така ма, Розито? Как така ма, долна пачавро?! А, нещо да кажеш за последната информация на Босия в едно предаване затова, как жалкото нищожество Кошбуков още на 17 - годишен станал доносник и агент на 6 - ти отдел на ДС, понеже е нямал търпение да "служи" на зловещите тайни служби на престъпната и кървава комунистическа партия! А нещо да кажеш за писмото, с което кани на "любовна" среща един сержант, докато е бил в казармата? А, нещо да добавиш как така е станало, че не си е дослужил военната служба и директно от затвора е станал студент в СУ? Как така стават тези работи ма, сарайска и банкянска пачавро?
От: СВЕТИ ИЛИЯ 21 септември 2019
БОГ ДА Я УБИЕ ТАЗИ ПАЧАВРА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ТАКИВА!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 92

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
55 гласували / 59.78%
Борислав Игнатов
18 гласували / 19.57%
Борис Бонев
15 гласували / 16.3%