„ФОЛКСВАГЕН“ ПРЕДПОЧЕТЕ ТУРЦИЯ ПРЕД БЪЛГАРИЯ (ОБНОВЕНА)

Автор: 5 GmediA 13:11, 12 юли 2019

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" ще построи новия си завод в турския град Маниса, близо до Измир. Решението е взето на вчерашното заседание на Надзорния съвет, твърдят източници от Турция.

До последно България бе считана за фаворит в надпреварата с югоизточната си съседка.

За избора на Турция са надделяли представителите на Катар в борда на "Фолксваген". Катарската държава държи 17 процента от акциите на германския концерн. 

Няма данни колко голяма ще е инвестицията, но през последните месеци германската преса твърдеше, че става дума за поне 1.3 млрд. евро. Турски издания пишат днес, че заводът ще наеме около 5 хиляди души.

От „Фолксваген“ не потвърдиха новината, но говорител на компанията във Волфбург заяви, че "плановете за мястото на новия завод са конкретизирани, но не са финализирани".

По всяка вероятност окончателното решение ще се вземе през втората половина на август, като Турция, която е държава извън Европейския съюз, предлага финансово по-изгодни условия.

КОМЕНТАРИ

От: срам! 23 септември 2019
От потресаващата корупция, простотия и простащина на Боко Тиквата и престъпната му шайка, Фолцваген почва да бега, бате.....

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%