СОФИЯНЦИ ЩЕ СЛЕДЯТ ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА В РЕАЛНО ВРЕМЕ

Автор: 5 GmediA 14:46, 12 юли 2019

От 1 декември гражданите ще могат да следят в реално време чистотата на въздуха в София. Това ще се случва с помощта на мобилно приложение, предаде репортер на БГНЕС.

Днес кметът на града Йорданка Фандъкова присъства на монтирането на първия, от общо 22 сензора, които ще бъдат част от първата общинска система за мониторинг на качеството на въздуха в столицата. Тя ще допълва системата от станции на Агенцията по околна среда към МОСВ. Монтирането им ще приключи до края на лятото, очаква се те да заработят през есента.

Информацията за качеството на въздуха в столицата ще може да се наблюдава в реално време на сайта на общината, заедно с данните от измервателните станции на Изпълнителната агенция "Околна среда". 

"Нашата амбиция и цел беше да създадем собствена система. Използваме иновациите и технологиите, за да решаваме по-добре проблема с въздуха", посочи Фандъкова.

 

КОМЕНТАРИ

От: Не им вЕрвайте! 19 септември 2019
Фалшификацията на данни е запазена марка на шайката. Сега се открива възможност за наблюдение на фалшификациите им в реално време.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 76

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
45 гласували / 59.21%
Борислав Игнатов
14 гласували / 18.42%
Борис Бонев
14 гласували / 18.42%