ВСС: ВОДЕЩОТО В ИЗБОРА НА БЪДЕЩИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЩЕ Е ПРОФЕСИОНАЛИЗМЪТ

Автор: 5 GmediA 14:15, 15 юли 2019
Източник: Снимки: Олег Попов, NOVA

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) откриха процедурата за избор на нов главен прокурор. В следващите четири заседания ще се приемат номинации.

Гласуването е насрочено за 24 октомври.

Кандидатите ще могат да се подават до последното заседание на пленума на 29 юли.

На заседанието не присъстваха само двама членове на съвета - Вероника Имова и Атанаска Дишева.

Преди заседанието на ВСС се проведе и протест на граждани, които представиха визията си за новия главен прокурор. А иначе процедурата е продължителна.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, по време на заседанието, че са налице всички законови основания да се даде старт на процедурата и се надява на 24 октомври тя да приключи успешно.

Боян Магдалинчев, представляващ ВСС, обясни на брифинг, че процедурата трябва да започне възможно най-бързо и да има достатъчно време за становища. Магдалинчев каза, че ще се търси политически независим магистрат. Искрено се надявам, че изборът този път ще бъде професионален, каза той и припомни, че досега главният прокурор не е идвал от прокурорските среди.

На въпрос как ще се установява политическата независимост на кандидатите той заяви, че това ще става по конкретните действия и изказвания на кандидатите.

Магдалинчев уточни, че правилникът позволява сред кандидатите да е и настоящият главен прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 октомври 2019
Водещото за избор на главен прокурор ще е : да е зависим от мафията,да работи за мафията и срещу хората и справедливостта,да бъде вярна мижитурка с една дума да бъде голям боклук и разбойник под прикритието,че е магистрат!Бели птици не могат да се промъкнат в този престъпен, зависим от мафията Висш бандитски съвет!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%