ПОЧИНА НУШКА ГРИГОРОВА - ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ РЕЖИСЬОРИ В БНТ

Автор: 5 GmediA 14:02, 16 юли 2019

Почина един от първите режисьори в БНТ Нушка Григорова, съобщиха от националната телевизия.

Освен режисура, тя завършва и актьорско майсторство. Прави телевизионния си дебют в сериала "На всеки километър". Била е кореспондент на БНТ в Москва.

Тя влиза в историята като детето прегърнато от Георги Димитров.

За нея покойният и бивш генерален директор Иван Славков приживе казваше по повод популярната историческа снимка на пионерката Станка Григорова в ръцете на Георги Димитров като министър председател на България: ”Един ден, Нуше, хората ще питат кой е тоз , който държи в ръцете си Нушка Григорова!?” И комай доживяхме това време... Дори един ден да няма Българска телевизия, ще остане спомена за легендарната режисьорка Нушка от БНТ… Възпитаничка е на легендарните Боян Дановски и Желчо Мандаджиев. Дошла от Великотърновския театър, минала през заглавия и предавания на почти всички редакции, работила и като редактор в Кореспондентското бюро в Москва, Нушка Григорова остави десетки години зад кадъра на националната телевизия. Тя беше лице в художествените и детските предавания, постави началото на поредицата „Хуморът не е от вчера”, беше душата на предаванията, свързани с Международната детска асамблея „Знаме на мира”, остави диря в редица музикални заглавия и песенното творчество, на руските и българските патриотични песни.

Обичаше да казва, че за да си успешен в професията си трябва да преминеш през всяко стъпало по стълбичката на успеха. Животът на Нушка Григорова премина в БНТ, а нейните филми, предавания и репортажи ще останат завинаги в Златния фонд на телевизията.

 

Поклон пред паметта й!

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 17

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТОЛ СИСТЕМА?
Не
11 гласували / 64.71%
Да
6 гласували / 35.29%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%