ШЕСТИМА СЛУЖИТЕЛИ НА ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ СА АРЕСТУВАНИ

Автор: 5 GmediA 14:27, 16 юли 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Шестима души, сред които зам.-изпълнителен директор и директори на дирекции, са задържани при спецакцията днес в Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Тази сутрин Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ, започна действия по разследването в Държавен фонд „Земеделие“, свързани с досъдебното производство срещу Миню Стайков.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси, уточниха от Специализираната прокуратура.

Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, по които средства е получавал Стайков.

Служители на ДФ „Земеделие“ не са изпълнили служебните си задължения, като до този момент са налице данни и доказателства за престъпления по служба, извършени от длъжностни лица от фонда.

Това се е случило, когато директор на ДФЗ е Румен Порожанов, който наскоро подаде оставка като земеделски министър. До момента няма доказателства срещу него, каза Гешев. 

КОМЕНТАРИ

От: А Порожанчо кога?! 22 октомври 2019
А кога ще бъде арестуван лакеят на агент сава Сарайски , Порожанов - това толкова корумпираното, толкова некадърно, толкова просто, толкова безгръбначно и толкова мазно нищожество? Кога? Кога ще му се потърси сметка за избитите животните на хората в странджанско и КОЛКО му платиха за това престъпление? А къщите за гости, за които лъже и маже така наречената земеделска министърка, женицата на един герберастки кмет - престъпник, който остави Котел да потъне от един дъждец? Българи, изборите наближават, българи! Нито един глас за престъпниците, рецидивисти, крадци на милиони и неграмотни герберастки простаци, нито един глас за тях, българи! Инак, направо да дърпаме шалтера и да бягаме всички! Пък нека Тиквата от СИК, аверът му агент Сава "- "проклятието на Блъгария" и Корнела Нинова, която пък лъже, че е опозиция, да се живеят тримката в пустинята, в която превърнаха държавата ни.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%