МИНИСТЪР ПЕТКОВА УВОЛНИ ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА БЕХ

Автор: 5 GmediA 11:27, 19 юли 2019

Скандалите с цените на тока за бизнеса доведоха и до уволнения в ръководстото на Българския енергиен холдинг.

Днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова махна досегашния изпълнителен директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов и председателя на Съвета на директорите Петър Илиев. Основанието е, че техният мандат е изтекъл на 30 юни 2019 г. Впечатление прави обаче, че третият член на Борда - Живко Динчев, ще бъде преназначен за разлика от другите двама ръководители.

Името на Иванов, който е и директор на НЕК, беше замесено в скандала със скъпия ток за бизнеса. Неговата оставка беше поискана от работодателските организации заради съмнения за спекулации с цената на електроенергията на енергийната борса, като беше изтъкнато, че цената на тока за индустрията у нас е най-скъпият в целия ЕС. Бизнесът настоя държавата да се намеси, а енергийният министър разпореди проверки на КЕВР и КЗК.

Назначен е нов директорски съвет, който се оглавява от Жаклен Коен, който е председател на съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй”.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 23 септември 2019
Трябва да уволним чумавата сикаджийска. шайка!Другите само са по- низши подразделения на тази измет нечовешка!Новите ще правят пак същото докато се увлекат с далаверите и тях сменят и така до безкрайност!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 99

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
59 гласували / 59.6%
Борислав Игнатов
19 гласували / 19.19%
Борис Бонев
16 гласували / 16.16%