НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ СЪСИПВА ЗАЩИТЕНА ТЕРИТОРИЯ В СТРАНДЖА!?

Автор: 5 GmediA 16:31, 20 юли 2019

Природозащитни организации сигнализират за унищожени дървета и прокарване на път на плаж Листи, в защитена зона Силистар, част от Природен парк "Странджа". В социалните мрежи те разпространяват снимки и видеа показващи прясно прокарания с булдозер път, предаде БНР.

Природазащитниците твърдят, че дейностите се извършват във връзка със снимането на реалити предаване на една от Националните телевизии.
„Нова ТВ снима "Игри на волята" - и съсипва защитена територия в Странджа! Напълзяха и последните парченца диво край морето. Идвам, те ме питат къде ще застана, да не им преча! Няма да се почисти плажа, но се дава под наем (!!) за снимки на някакво предаване... Проектът бил до септември!“, пише тя във Фейсбук Gery Nikolova, възмутена от „находките“ си в защитената територия. И призовава кмета на Царево Георги Лапчев да „обясни как се дава под наем обществен плаж, част от резерват“.

Тома Белев от Асоциация на парковете в България припомня, че е забранено прокарването на нови пътища на територията на защитената зона "Силиистар".


Снимки и видео: профил Гери Николова, Фейсбук Видео

Тагнато в: парк Странджа
Общо гласували: 12

Анкета

ПРИТЕСНЯВА ЛИ ВИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА ВЕЧЕ И В ЕВРОПА?
Да
7 гласували / 58.33%
Не
5 гласували / 41.67%