БРИДЖИТ БАРДО И ГЮНТЕР ЗАКС: НАЙ-ЯРКАТА ДВОЙКА ОТ ШЕЙСЕТТЕ

Автор: 5 GmediA 09:46, 21 юли 2019
Източник: Тatler

През шейсетте години актрисата Бриджит Бардо бе определена за най-привлекателната жена на своето време, а милионерът Гюнтер Закс, наследник на автомобилната империя Опел, е последният плейбой. С тези титли нямаше начин двамата рано или късно да не бъдат заедно.

Те се срещат за първи път през май 1966 г. в Сен Тропе. По-късно Бриджит признва, че веднага се е почувствала привлечена от Гюнтер. 

И това е било взаимно.

-Беше любов от пръв поглед. Срещнах я в ресторант, а когато заговори, тя ме удари като мълния. В този момент осъзнах, че искам да се оженя за нея, разказва преди време Закс. И на следващия ден привличането между тях става още по-голямо: Закс, който веднага се влюбил в Бардо, заповядал от хеликоптер да разпръснат стотици червени рози над имението й, Ла Мадраг. Той знаел как да впечатли жена и, разбира се, Брижит не могла да устои на такъв красив жест.  -Той ме ухажва като Джеймс Бонд. И ме завладя със страстта, с която се опита да ме завладее ”, спомня си Бриджит.

Двачмата се женят няколко месеца по-късно в Лас Вегас, а церемонията е продължила само осем минути. За Брижит това е трети брак, за Гюнтер - втори. Веднага след сватбата те отлитат на меден месец в Таити с частен самолет на сенатор Едуард Кенеди, който той любезно им предоставил. 

След Таити младоженците отлетели за Париж, където медения им месец приключил във всеки смисъл: Бриджит и Гюнтер се заселили в различни апартаменти и дори не разполагали с ключове от апартаментите на половинката си. 

И двамата скоро започнали да се интересуват от други хора.

-Аз, разбира се, смених Гюнтер, а той беше неверен много повече от мен, казва Брижит. 

Вече година след сватбата в живота й се появява режисьорът Серж Генсбур. Малко вероятно е Закс да е бил изненадан от романтичната връзка на съпругата си.

Три години по-късно Гюнтер и Бриджит се развеждат - тихо и без скандали. Но връзката между Бардо и Закс не свърши там, а просто станаха различни - приятелски настроени. Не приключиха и красивите жестове на милионера. За едно десетилетие от развода си Гюнтер подари на бившата си съпруга пръстен с огромен диамант. В края на осемдесетте, актрисата поставя него и други бижута, подарени й от Закс на търг, за да набере средства в защита на животните. Всички бижута са разпродадени, а на следващия ден се върнали в кутията на Бриджит: Гюнтер ги купил и върнал на бившата си любима с думите, че все още ще й бъдат полезни, защото някой ден Бардо може би ще се нуждае от пари за по-малките си братя.
Източник: Тatler

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ЩЕ ПРЕГЛАСУВА ЛИ ВСС КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Да
5 гласували / 55.56%
Не
4 гласували / 44.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%