ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ДОНЕСОХА СОФИЙСКИТЕ МАТЕМАТИЦИ ОТ ХОНКОНГ

Автор: 5 GmediA 16:53, 21 юли 2019
Източник: БНТ

Отборът на Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" се завърна от Азия, където стана шампион в групата на 22-рото Световно математическо състезание за ученици на възраст до 13,5 години, съобщава БНТ.

Престижната надпревара се проведе между 14 и 19 юли в Хонконг. В отбора са шестокласниците Лазар Тодоров, Давид Йорданов, Кристина Стоянова и Стефан Спасов заедно с техните ръководители Надя Кръстева и Детелина Донева.

В отборното състезание учениците получиха резултат 9 от 10 възможни точки. В индивидуална част на състезанието четирима от ученици завоюваха бронз.

Конкуренти на нашите шампиони бяха отборите на Китай, Южна Африка, Австралия, САЩ, Тайван, Тайланд. Ръководителите на отбора са на мнение, че това е напълно заслужена победа, тъй като децата са се подготвяли упорито с часове всеки ден. Лазар Тодоров е доволен от постигнатото. Кристина Стоянова е била притеснена от факта, че е в чужда държава. Стефан Спасов смята, че най-големият им конкурент са били американците. Отборът ни се прибира с купа за Първи подгласник на купата Po Leung Kuk, която се присъжда само на неазиатски отбори. В състезанието участваха и учениците на 125 СУ "Боян Пенев" от София и ППМГ "Академик Никола Обрешков" от Бургас. Бургазлии са спечелили един златен и един бронзов медал в индивидуалното състезание.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 1

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%