БЛИЗЪК СЪРАТНИК НА СОТИР ЦАЦАРОВ Е НОМИНИРАН ЗА ПОСТА МУ

Автор: 5 GmediA 14:21, 22 юли 2019
Източник: Снимка БГНЕС

Досегашният заместник-главен прокурор Иван Гешев е първият, а по всяка вероятност и единствен кандидат за поста на главен прокурор.

Предложението беше направено на започналия пленум на ВСС. Зад кандидатурата на Иван Гешев застава цялата прокурорска колегия.

Тъй като само членовете на Прокурорската колегия имат право да издигат кандидатури, това прави невъзможно да номинират друг. Така единственият вариант да се появи конкурент на Гешев в процедурата е кандидатура да внесе министърът на правосъдието Данаил Кирилов. Той обаче многократно заяви, че не възнамерява да го прави, освен в краен случай, пише lex.bg.

Ако все пак реши да го направи, това може да стане на следващите две заседания на Пленума на Висшия съдебен съвет на 25 и 29 юли.

Гешев е дал съгласието си да бъде кандидат, заяви Даниела Машева, която представи номинацията му. Тя посочи, че Гешев познава не само на актуалните проблеми в прокуратурата, но има и глобален поглед над тях, умее да организира работата и да се разгърне потенциала на магистратите.

 

Общо гласували: 9

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
6 гласували / 66.67%
Да
3 гласували / 33.33%