ФЕЙСБУК ЕКСПЛОАДИРА СРЕЩУ НОМИНИРАНЕТО НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 09:04, 23 юли 2019
Източник: Карикатура: Терминал 3, Чавдар Николов

Проф. Велислав Минеков: "Изборът на Гешев би било далеч по-страшно събитие от избора на Пеевски за ДАНС.... Възможно ли е гражданската съвест да напусне зимния си сън?"

Николай Хаджигенов: "Мда, какво чакате още, Вазелин?"

Любо Кольовски: "СЕМ безусловно подкрепя кандидатурата на Гешев за поста главен прокурор, тъй е като е фотогеничен и добре се справя с брифингирането и пресконферирането. Има и впечатляващ ланец, което е предимство в надпреварата."

Соня Колтуклиева: "Ако правосъдният министър не предложи кандидат за главен прокурор - значи премиерът е зависим от Пеевски. Надявам се президентът Радев да стори всичко в рамките на конституционните си правомощия, за да не бъде белязан първия му мандат с втората българска прокурорска джамахирия!"

Светла Бъчварова: Този ме плаши. Той е прост, зъл, замаян от властта и прави политически квалификации и заплахи. Наистина ме плаши.

Румяна Ченалова: "До един министър-председател, на когото се провиждат хакерски атаки през микровълнови печки, много добре би стоял Главен прокурор, който сравнява работата по наказателно дело с полет на космически кораб с дизелово гориво до Луната. Отдавна, обаче, сме в 21 век и подобни явления и субекти нямат място в бъдещето на България. Вече ни се подиграва не само Европа... Имаше три дни за номинации на Главен прокурор. Първа дата - още текат уговорки. Втора - обща номинация от всички, за да няма други предложения /всеки от прокурорската колегия може да участвува само в една номинация/. Министърът на правосъдието, разбира се, няма да номинира. По закон няма друго лице, което да може да прави предложение. Сега ще тръгнат "преговори" с верните от съдийската колегия, за да се осигурят 17 гласа за избора на Гешев. Ето това е диктатура в действие. Ако и сега не се събудим, по - добре да умираме..."

Весислава Танчева: "Кой викаше, че ако направят Гешев Главен прокурор ще си спомняме за Цацаров с носталгия? Ами пригответе си кърпичките за носталгични сълзи... Или помогнете да изберем някой наистина свестен!"

Методи Лалов: "Въпреки че не вярвах, че ще посмеят да направят Гешев главен прокурор, а ще изберат някой, който не е влизал в обществения фокус (както направиха с Георги Чолаков), което е все същото, в тази номинация има дълбока логика. Защото мнозинството от българските граждани многократно показаха, че могат да преглътнат всяко безобразие. Затова държавата не е на гражданите, върховенство на правото у нас няма, имаме фасадна демокрация, а почтените професионалисти не са харесвани от властта."

Десислава Иванчева: "Някой изненадан от тази номинация? Изненадата е само една, всички анализатори вещаеха, че ще има поне още една номинация за главен прокурор, от кумова срама, за пред обществото, че има плурализъм, но Гешев е пpeдлoжeн от цялaтa Πpoĸypopcĸa ĸoлeгия – 11 чoвeĸa зaeднo cъc Coтиp Цaцapoв. Тоталитаризъм на макс, само това мога да добавя. Ако с това признаваме, че в цялата държава няма друг подходящ човек за главен прокурор и Гешев е най-доброто, значи сме стигнали много под дъното."

Даниел Божилов: "След като Гешев преди месец обяви, че кампанията за наследството на Цаци ще е много мръсна и много магистрати ще се купуват явно Шиши е развързал кесията и му е купил 11 броя, че да го прави наследник."

Арман Бабикян: "Хора, дали да не остане Цацаров до живот, че както върви....."

Христо Комарницки: "Не разбирам защо ви изненадва толкова тази „новина”. Това е ПРАС ПРЕС от 12 юни, брой 53." Bob Baev, фейсбук

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 20 ноември 2019
Никой ли не мисли като мен,че държавата е завладяна от мафията и това номиниране на дон Гешефти за кандидат главен прокурор е само последствие от това завладяване на българските институции от мафията!?Ако не изберат този ще изберат друг ,общото при тях ще е че са от квотата на мафията!Как един престъпен ВСС където четири пети са престъпници в тоги и зависими марионетки ще изберат някой читав кандидат!Разбира се ,че ще изберат каквото им заповядат кукловодите!Това се случва. и във всички други български завладени институции!Ето думите на един истински мафиот Бернардо Провенциано:" На нас не ни се налага повече да убиваме!За тази цел имаме под ръка прокурори,политици,съдии- те го правят много по- добре от нас" За България става въпрос ,да, сякаш знае че в България е точно като при завладяна от тях държава!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 3

Анкета

СПАЗВАТЕ ЛИ КОЛЕДНИТЕ ПОСТИ?
Не
2 гласували / 66.67%
Да
1 гласували / 33.33%
За кратко
0 гласували / 0%