АЕК ЛАРНАКА СРЕЩУ ЛЕВСКИ, РЪКОВОДСТВОТО НА ОТБОРА С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ

Автор: 5 GmediA 15:36, 23 юли 2019

Малко след като Левски победи за втори път Ружомберок с 2:0 и се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа, стана ясен и следващият съперник на “сините”. Това е АЕК (Ларнака). Двубоят е на 25 юли, четвъртък от 19.30 часа. В навечерието на мача интересът към българския клуб е огромен в кипърските медии. Те не спират да следят всяка новина за "сините" в родните медии и да я сведат до вниманието на аудиторията си, подгрявайки за битката в четвъртък. Но изданието Omada Reporter реши да заложи на друга гледна точка около българския гранд и да обърне внимание на поведението на феновете му. И в очерка си медията посочва две нацистки изцепки, заради които привържениците на тима от "Герена" се прочуха в отрицателен план из целия свят. И Omada Reporter ги определи като "не особено мъдри".

Ръководството на Левски се обърна към привържениците, които ще подкрепят отбора в Кипър срещу АЕК с уточнение на забраните и поведението, които трябва да спазват.

"Уважаеми привърженици,

желаещите да подкрепят „Левски“ в Кипър срещу „АЕК“ (Ларнака) в първия мач от втория квалификационен кръг на “Лига Европа” на 25 юли, четвъртък от 18:30 часа е важно да знаят, че стриктно забранено е внасянето на стадиона на следните предмети:

Бутилки, консервни кутии, стъклени или метални чаши

Камъни, предмети от дърво и желязо, пирони

Запалителни вещества, бомбички, взривни механизми

Фойерверки, фенерчета, факли

Запалки, газови кутии, възпламеняеми и запалими материали

Ножове, джобни ножчета, ножици, режещи или други остри предмети или оръжия

Инструменти

Лазери

Банери, плакати, транспаранти изразяващи расистки, обидни, провокативни или политически символи или лозунги

Наркотици или други упойващи вещества

Алкохолни напитки

Други предмети, които може да се считат за опасни или могат да бъдат използвани като оръжие

Обръщаме се към всички привърженици да подкрепят отбора на „Левски“ в поредния му европейски мач, но без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб".

В момента Левски е разследван заради вдигнато знаме с нацистки символи по време на гостуването на Ружомберок от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Клубът рискува нова жестока санкция, а случайно или не, от ръководството на АЕК обявиха, че няма да толерират никакви расистки прояви по време на мача, включително и на гостуващите фенове.

Съперникът на Левски - АЕК Ларнака, започна с подмолни действия срещу "сините". Кипърците изненадаха неприятно съперника си с часа на домакинския си мач срещу столичани в Европа. Двубоят в Кипър ще е в 18:30 часа при доста висока температура и голяма влажност. Домакините ще се опитат да се възползват от климатичните условия.

Кипърският тим от години спазва традицията да залага предимно на испански футболисти и в момента в състава има осем такива играчи. Освен това за последните пет години начело на отбора са били само треньори с испански паспорт. В момента АЕК Ларнака се води от Имано Идиакес. За 47-годишния специалист това е втори престой начело на тима, след като заемаше длъжността и в периода 2016-18. Идиакес има три български коза в ръкава си. Това са двамата масажисти Димитър Йорданов и Йордан Стоянов, както и треньорът от клубната школа Веселин Тосков. В периода 2004-05 година начело на АЕК Ларнака беше бившият треньор на Левски Николай Костов.

Общо гласували: 20

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
15 гласували / 75%
Да
5 гласували / 25%