ВЕСЕЛА БАРБУКОВА: ТЕЛЕВИЗИЯ "БЪЛГАРЕ" СТАРТИРА ДНЕС В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР

Автор: 5Gmedia , 13:50, 26 февруари 2019

От днес в българския национален ефир стартира нова телевизия, посветена изцяло на България и народните ни традиции. Създателите й я наричат "позитивната българска телевизия". Какви предавания ни предлага телевизия "Българе" ще разберем от Весела Барбукова, която предоставя на новата "Българе TV" честота за излъчване, в специално интервю за 5Gmedia. 

 

5GMedia: Днес стартира телевизия "Българе". Как се стигна до тази идея?

Весела Барбукова: Това е един проект, който започна през 2015 година. Първоначално реших да създам онлайн телевизия, наречена "Инлайв" . След една година взехме лиценз, за да я направим стандартна кабелна телевизия. Вече от две години се разпространява от почти всички оператори, но от днес вече телевизията се казва "Българе". Тя е с позитивна насоченост. Нашата цел е да захраним младото поколение с положителна енергия, защото останалите канали бълват предимно негативизъм, а това не се отразява добре на психиката на българското общество. С Христо Димитров си партнираме от години. Той е създател на ансамбъл "Българе". Естествено стана той да изгради една нова и различна, но наследила положителния заряд телевизия.

5GMedia: Какви предавания предлагате на вашите зрители?

Весела Барбукова: Програмната ни схема е много интересна. Познаваме голямата амбиция на Христо Димитров и не се съмняваме, че телевизията ще бъде интересна и много позитивна. Имаме сутрешен блок, воден от Гергана Стоянова. В него ще се говори за положителни неща, за доброто и за хубавите неща в живота. Имаме и много интересен нощен блок, който обаче няма да има постоянен водещ. Всяко предаване ще бъде водено от различни известни личности. Водещият ще си избира гостите и темите, които ще обсъждат. Програмата ни е обсипана с много интересни предавания. Денят при нас ще започва с рубриката "Молитва за България" и в нея различни хора ще отправят положителни слова към страната и българите. Едно от най-атрактивните ни предавания се нарича "На мегдана". То ще се излъчва само събота и неделя, с водещ Албена Вескова, солист на ансамбъл "Българе". Гостите ще са от всякакъв спектър. Ще се говори за събития, които се случват в страната, но само хубавите, традиционните и позитивните, свързани с българската култура. Студиото на предаването е много голямо и това ни позволява да танцуваме и да се веселим, както едно време на мегдана.

5GMedia: Какви теми ще се обсъждат във вашите предавания?

Весела Барбукова: В предаванията ни няма да се обсъждат политически теми. Това е решение на Христо Димитров, което аз подкрепям. Ще се канят различни политически личности, но няма да се правят политически дебати, а ще се обсъждат позитивните неща в страната. Всички ние сме на мнение, че хората в страната имат нужда от нещо ново и позитивно в българския ефир. За да запазим националния дух, всеки ден ще има кратко предаване от 15 минути, в което ансамбъл "Българе" ще преподават български народни танци. Всяка сутрин в ефира на телевизия "Българе" ще започва с предаването "Фолкнетика" или иначе казано - сутрешна загрявка с народни танци. Идеята на предаванията, които излъчваме е да са в подкрепа на всичко българско. Гостите ще са ни хора, които дават добри примери на българите. Телевизия "Българе" е подчинена на каузата България.

 

 

Общо гласували: 0

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ВЪРНЕ ВАСИЛ БОЖКОВ В БЪЛГАРИЯ?
Не
0 гласували / 0%
Да
0 гласували / 0%