СЛУЖИТЕЛИ ОТ БАБХ КОНФИСКУВАХА АГНЕ ВМЕСТО ПРАСЕ...НЕ РАЗПОЗНАЛИ ЖИВОТНОТО

Автор: 5 GmediA 10:55, 25 юли 2019

Пламен Копанов направи за смях „експерти“ от Агенцията за безопасност на храните, пише вестник „Борба“.

СЛУЖИТЕЛИ НА АГЕНЦИЯТА ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ СА КОНФИСКУВАЛИ АГНЕ ВМЕСТО … ПРАСЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИ ЮРИСТ С МОТИВ, ЧЕ НЕ РАЗПОЗНАЛИ ЖИВОТНОТО. За парадоксалния случай към най-авторитетния областен всекидневник се обърна самият потърпевш, отбелязва вестник „Борба“. „Купих агне, за да почерпя приятели на рождения си ден, който бе преди няколко дни. В района на град Никопол ме спряха полицаи и служители на БАБХ и ми взеха агнето с мъгляви обяснения за чумата по свинете, че не съм го превозвал както трябва и било с неустановен произход. На първо място, агнето е с напълно установен произход. То бе отгледано по моя поръчка от мой приятел, земеделски производител, за рождения ми ден. Не е предназначено за търговия, не е свиня, която може да пренася чума.

Твърденията на проверяващия доктор, че не било ясно, че е агне, ако не са комични, са трагични. Ако специалист не може да различи агне от прасе, то какво остава за борбата с африканската чума по свинете! Неистински са и твърденията, че няма придружаващи документи. При въпроса ми дали искат да ги представя, категорично ми бе отказано, тъй като всичко било ясно. Кое е ясно, не става ясно!“, коментира самият Копанов пред „Борба“. Юристът се оказал и с акт за агнето, набедено за прасе от контролните органи.

ТОЙ ОБАЧЕ Е КАТЕГОРИЧЕН, ЧЕ ЩЕ ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ БАБХ И АКТОСЪСТАВИТЕЛЯ – ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР Д-Р ДИАНА ПЕТРОВА АНГЕЛОВА. Пламен Копанов е един от известните великотърновци и познат като човек с активна гражданска позиция. Вчера той изпрати писмо с обратна разписка до шефа на агенцията с възражения по констатациите на подчинените му със забележката, че депешата трябва да се счита за покана от страна на агенцията да му върне агнето или да му възстанови паричната му стойност, пише вестник „Борба“.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ЩЕ ПРЕГЛАСУВА ЛИ ВСС КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Да
5 гласували / 55.56%
Не
4 гласували / 44.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%