ПРОКУРАТУРАТА ОБВИНИ КРИСТИЯН И ДВАМАТА МУ ШЕФОВЕ В ТЕРОРИЗЪМ

Автор: 5 GmediA 14:04, 25 юли 2019
Източник: Снимка БГНЕС

На 22.07.2019 г. Софийска градска прокуратура, която обвини в компютърно престъпление Кристиян Бойков, изпрати досъдебното производство по компетентност на Специализираната прокуратура, тъй като бяха събрани доказателства за извършено престъпление против Републиката – за престъпление по чл. 108 а ал.1 от НК - с цел да създаде смут и страх в населението е извършено компютърно престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Специализираната прокуратура прие делото и извърши допълнителни процесуално следствени действия, при които бяха събрани доказателства обосноваващи ангажирането на наказателната отговорност на още две лица – на изпълнителния директор Г. Я. и на собственика на дружеството И. Т., работодател на Кристиян Бойков, които са действали като подбудители на Бойков за извършване на престъплението по чл. 108а, ал.1 от НК.

Търговският директор на „ТАД ГРУП“ ЕООД е обвинен за това, че като подбудител, умишлено склонил Кристиян Бойков да извърши престъпление по чл. 319б от НК, с цел да създаде смут и страх в населението. Взета му е мярка за неотклонение Гаранция в пари в размер на 20 000 лв.

Същото обвинение като подбудител е повдигнато на собственика на „ТАД ГРУП“ ЕООД И. Т. До настоящия момент И.Т. не е открит на известните му адреси, поради което е обявен за общодържавно издирване и ще бъде издадена Европейска заповед за ареста му.

На Кристиян Бойков е повдигнато ново обвинение – като извършител на престъплението (по чл. 108а, ал.1 от НК), в съучастие с Г. Я. и И. Т. като подбудители, за което му е взета парична гаранция от 20 000 лева.

Събраните доказателства сочат, че базата данни на НАП не е единствената, незаконно атакувана от тримата обвинени. До момента са събрани доказателства за нерегламентирано копиране на информация от сървъри на застрахователна компания, фирма, предоставяща интернет услуги и други. В интерес на разследването, на този етап имената на институциите и дружествата няма да бъдат огласявани.

За предприетите действия по привличане на три лица като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 108 а от НК, Специализираната прокуратура е уведомила Комисията за защита на личните данни и КПКОНПИ.

Продължават действията по събиране на доказателства, което може да доведе до ангажиране на отговорността и на други лица.

 

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 9 декември 2019
Така наречената прокуратура в действията си е легална престъпна организация командвана директно от дон Дебеланезе и дон Доганезе!Няма престъпление което да не е направила - разбиха КТБ,прикрива доновете и ги защитава,репресира будните граждани!Там са настанени зависими,низки марионетки способни на най- големи низости!Тя е щпиц команда и действията и го доказват!Сега чрез нея ще ударят и завладеят и Ай ти сектора и ще унищожат още една част от икономиката ни!Мафията в лицето на тази легална престъпна организация наречена българска прокуратура е обсебила и репресира всички части на общественият живот!Време е всеки да достигне до извода,че живеем в страна завладяна от мафията!Вече очаквам да ни вкарват в затворите за изтървана дума против правителството или криминалната прокуратура!Ако продължаваме да спим определено ще ни събудят с шут,колкото и да сме безгръбначни и да си мислим ,че на нас няма да се случи! Засега само на по- непримиримите им се случва,после на всички!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 12

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
7 гласували / 58.33%
Министърът на регионалното развитие
3 гласували / 25%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 16.67%