ЕДИН БОЛЕЗНЕН ВЪПРОС СЕ НАТРАПВА: ОЩЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ КАРА РЕЙСА?!

Автор: 5 GmediA 08:09, 26 юли 2019
Източник: Снимка: BulNews

„Колко лишен не само от разум, а от елементарен инстинкт за самосъхранение трябва да си, за да подкрепяш точно онзи, който точно теб ще унищожи – както в момента прави ГЕРБ по отношение на Гешев? Сами си плетат въжето и любезно му го подават. А сред първите, увиснали на него, ще бъде Бойко Борисов.“ Това пише Евгени Дайнов в коментара си „Появи се човекът, който се заяви като наш бъдещ диктатор“.

Наистина Борисов бавно и сигурно подготвя политическата си смърт. Но не вярвам, че това е от липса на инстинкт за самосъхранение. Той може да е оскъден откъм качества, но не и откъм инстинкти. И именно те го държат над водата толкова години. Възможно е да се заблуждава, че държи здраво ортаците си във и около властта. Но е възможно и обратното – те вече да държат него здраво и да му диктуват условията на играта.

Когато Пеевски наложи протежето си Кошлуков за шеф на БНТ, написах: „Все по-ясно се очертава въпросът не получават ли твърде голямо парче от баницата Доган и Пеевски? Борисов преглътна (беше принуден?) арогантната покупка на ТЕЦ-Варна. Затвори си очите за пристанището, което Доган ще гради. Отстъпи им националната телевизия без бой… А преди това им продаде „Булгартабак“, позволи им да превземат вестниците на Пъпката и Донев („24 часа“ и „Труд“), допусна фирмите на Пеевски да „спечелят“ обществени поръчки за милиарди. И още много неща могат да се кажат и всички те водят до един болезнен въпрос: още ли Борисов кара рейса?“

И този въпрос се натрапва все по-остро.

Това, с което не съм съгласен с Дайнов, е, че той придава самостоятелна роля и значение на Гешев. Може би, ако бъде избран за главен прокурор и успее да се укрепи на поста, Гешев ще се опита да се еманципира от кукловодите си. Посредствените умове много по-лесно се поддават на внушения и самовнушения за изключителност. Няма съмнение, че Гешев рано или късно, ще си повярва. Но сега той е просто марионетка на Пеевски и Цацаров. Говори с езика на Пеевски, размахва заплашително пръст на враговете на Пеевски, дори директно защитава интересите на Пеевски (делото КТБ). Така че,  ако този път на някого трябва да се каже „Ти си го избра!“, справедливостта изисква това да бъде Пеевски. Борисов може да си мисли, че магарето ще е орташко, но тепърва има да се хапе по задника. А доказателство, че си мисли точно така, е отказът на смешника начело на правосъдното министерство да посочи кандидат за поста главен прокурор. С което герберите припознават Гешев и за свой кандидат. Но Гешев вече е купен и платен. Банкерът Цветан Василев говореше за някакви 100 хил. евро, които Пеевски плащал месечно на Цацаров. Полицата или част от нея вече е прехвърлена към Гешев, сегашен втори и бъдещ първи. Цацаров достатъчно захлеби, сега е време да се мисли за бъдещето.

Което не отменя обаче предизвестената политическа смърт на Борисов. Само веднъж да му се разклатят краката и ще го заръфат от всички страни. Канибализмът е често срещано явление сред животните. Политическите животни не правят изключение. Даже сред тях изяждането на себеподобните е много по-често явление. И първи ще бъдат неговите бивши приятели, съратници, съюзници. За журналистите дори няма и да споменавам. Ще го разкъсат безмилостно. Спомнете си как постъпи Пеевски с Цветан Василев, човекът, който го направи човек. Безмилостен парицид. Политическите нрави са жестоки. Българските политически нрави са особено жестоки. Хорото на гроба на Стамболов е само един пример.

Но едно е безспорно – Гешев като главен прокурор ще бъде опасен за демокрацията у нас. Този човек говори не като юрист, а като политик и действа не като прокурор, а като полицай. Бедствието е гарантирано от единодушието, с което прокурорите във ВСС го посочиха. Гешев е опасен независимо дали е самостоятелен играч или е дилаф в ръцете на Доган и Пеевски. Програмата, която той ни разказа по БНТ, вещае мрачно бъдеще дори и за тази уродлива форма на демокрацията, която тук практикуваме.

Това бедствие трябва да бъде спряно. Прав е адв. Петър Обретенов, че „нoминиpaнeтo нa Гeшeв e гaф като избиpaнeтo нa Πeeвcĸи зa шeф нa ДAHC“. И за поправянето на този гаф е нужно да се обединят и красивите, и грозните, и умните, и простите. Защото когато се развърти бухалката, тя няма да подбира, ще млати наред.

Само си представете: Дани Ръбъл правосъден министър, Гешев главен прокурор… Каква синергия в идиотията!

Боже,

За някой грях ръце всесилни

издигна ти и нас наказа…

Търпението! Волското търпение е грях и се наказва…

Имам и една „оптимистична“ хипотеза. Че Гешев е мюре, че беше пуснат на пързалката, за да бъде похарчен. И за да въздъхнем облекчено, когато се появи истинският кандидат.

 

Източник: „Редута“

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 19 октомври 2019
Дон Паталогезе никога не е управлявал самостоятелно държавата!Още като сикаджия- рекетьор е хванат от службите - българските и най- вече Кремълските служби и е техен проект!Наистина е гениален паталогичен мошеник и гениален паталогичен лъжец ,но това е така защото лъжите,мошенничествата и престъпленията му се прикриват от легалната престъпна организация наречена прокуратура ,която е под властта на дон Дебеланезе и дон Доганезе ,а пък те са Кремълски изчадия!Лошото в цялата работа е ,че така наречените Европейски лидери и особено най- големият трафикант на нелегални мигранти и свързаните с тях трафик на хора,оръжие,наркотици ,органи никак неуважаемата Меркел поддържаше дон Паталогезе и неговата чумава шайка и така работеше и работи против демокрацията и българският народ в синхрон с Кремълските служби!Това за мен показва,че Европейските така наречени лидери са провалени политици и с лицемерието си и безпринципността си тласнаха не само България ,но и други Източно европейски държави в лапите на мафията и която е най- голямата и силна мафия - Кремълските служби!Та дали ще се казва дон Гешефтари или някой друг по- късно ще се появи това няма никакво значение! Големият играч Кремълските служби ще си имат една марионетка за главен прокурор- разбойник,който чрез посредничеството на дон Дебеланезе и дон Доганезе ще изпълнява безкомпромисно заповедите на Кремълската мафия!Това е дереджето в България и трябва най- сетне да разберем ,че 45 години бяхме под васално управление на Съветският съюз и КГБ, сега 30 години същите служби под ново име 30 години ни водят за носа и това се познава по стилът им и крайният резултат който е : Кремълската мафия си има държавата България!
От: ВАСИЛ Л. 19 октомври 2019
КОЛКОТО ПО- ЗЛЕ, ТОЛКОВА ПО- ДОБРЕ... ТАКА СЕ ПАДА НА ТОЗИ НАШ ЗАДРЯМАЛ НАРОД! ЗАДРЯМАЛ Е, ЗАЩОТО ВСЕКИ ВТОРИ ЧОВЕК Е НАМЕРИЛ СВОЯ НИША ДА УЧАСТВА В ДАЛАВЕРАТА! ГЛУПАВИТЕ БЪЛГАРИСМЯТАТ, ЧЕ ВСЕКИ САМ МОЖЕ ДА СЕ СЪХРАНИ И ДА УСПЕЕ.Глупаци ,

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%