ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ: „ОТ БУЗЛУДЖА ЛЕСНО СЕ ГОВОРИ, НО ДА ВИДИМ КАКВО СЕ ПРАВИ“

Автор: 5 GmediA 16:29, 27 юли 2019
Източник: БГНЕС

“Майка ми беше учителка. От Бузлуджа лесно се говори, но да видим какво се прави и какво те са направили”. С тези думи премиерът отговори на острите критики от страна лидера на опозицията Корнелия Нинова, отправени по-рано днес.

Във фейсбук Борисов демонстрира и притеснение към застарелия електорат на БСП и пожела на всички присъствали на събора на Бузлуджа да се приберат живи и здрави вкъщи. "Много възрастни хора има там, а те така да ги измъчват. Да карат внимателно, магистралите са натоварени. Българите пътуват", каза още министър-председателят.

Премиерът сподеи и впечатления от участието си в 12-ата годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се провежда в Пловдив. „Вие сте най-големите будители. Благодаря ви за патриотизма и усилията. Икономическият растеж е факт. Ето един Пловдив – завод до завода. На практика липсата на работна ръка е проблем. Вече много хора, които живеят в чужбина, искат да се върнат в родината. Една от спънките е, че децата им не знаят български. Къде ще учат? В 10 щата на Америка ние имаме признание. Учителите там са направили голям пробив и успех.“

Борисов добави, че за следващата година минимум 2 млн. лв. повече в бюджета ще отпусне кабинетът за изграждане на училища, където българчетата в чужбина да учат родния си език. “Вие сте ми важни, за да можем да подготвим децата там да не са “пречка” да могат родителите да се върнат в родината си”, каза Борисов. “Даваме пари за изтребителите, но там пък даваме нова сигурност. Аз в живота си борч не съм правил. Плащам. Финансирането е последната грижа за образованието”, категоричен бе премиерът.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 22 август 2019
Дон Паталогезе го бяха скрили колкото да отминат малко кризите при НАП- лийкс и чумата по хората пардон по свинете и започна отново с наглите си,безогледни лъжи!Оправданията му с комунистите вече ми втръснаха ,а и всички знаем че няма никаква развалена далавера на комунистите от него и никой няма от тях в затвора!Това показва ,че в действията си е един от тях и изобщо не ги е пипнал!Щял да даде два милиона лева в повече за изграждане на училища в чужбина ,а. че дава към петдесет милиона на дон Доганезе и дон Ковачевски това не го казва! Не казва ,че дава и парите на народа ,а не неговите пари!Наглостта му,мерзостта му,мръсотията на този са безгранични!То бива бива паталогия ,но този е паталогия на паталогията!
От: Тиква, Тиквано Боко банкянски 22 август 2019
Мутро банкянска! Мутро СИКаджийска! Престъпнико нагъл и мръсен! Крадец на коли в Унгария, знакова фигура от подземния свят, неграмотен, необразован и гнусен простак! Комунистите от позитанското крило на БКП и ДС бяха на власт преди 10 години бе, тъпанарино! А ти и мутренската ти, престъпна и просташка пасмина от банкянското крило на БКП и ДС, който "управляваш" вече 10 години, ти какво направи бе, мерзавецо? Съсипа всичко бе, бандит! Подари цялата ни държава на чалмата и на касиера му и твой началник - Пеевски! Принуди повече от 5 хиляди българи да се самоубият от мизерия, нищета и глад! 5 хиляди българи бе, убиец! А колко хиляди още умряха от невъзможност да си плащат лекарствата и лечението?Съсипа и унищожи хиляди малки и средни фирми, които не издържаха на рекета на местните ти велможи - престъпници и простаци като теб! Големи компания избягаха от България, отвратени лично от теб и от чудовищната корупция на престъпната ти управляваща пасмина! Уби без причина животните на хората в странджанско, сега уби и свиневъдството! Ти, СИКаджийски престъпнико от подземния свят загроби България! Унищожи я, съсипа я, превърна я в пустиня! Заминавай си, мутро! Заминавай си, престъпнико! Заминавай си българоубиецо! Заминавай си, защото така или иначе има КОЙ да те накара да си заминеш! Този заспал народ вече се събуди!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 380

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Не
358 гласували / 94.21%
Да
22 гласували / 5.79%