БОЙКО АТАНАСОВ ОЧАКВА ДА СЕ ПОЯВИ И ДРУГ КАНДИТАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 09:15, 29 юли 2019

Издигнатият от гражданите кандидат за главен прокурор Бойко Атанасов допусна, че ще се появи и друга кандидатура за поста на Цацаров, защото обществото не е готово да приема наложена една единствена кандидатура, без да има избор.

Според него изборът на главен прокурор не е предизвестен.

Повече от 5000 души вече са се подписали в онлайн подписката за номиниране на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор на България.

Правосъдният министър Данаил Кирилов заяви в ефира на bTV преди дни, че е проучил професионалните качества на Атанасов и не би подкрепил неговата кандидатура. Ако обаче той получи широка подкрепа, включително и тази на президента, той ще вземе предвид това до края на процедурата.

„Миналата година бях атестиран от прокурорската колегия на ВСС с най-високата професионална оценка за много добро изпълнение на служебните изпълнения. Най-вероятно министър Кирилов е проверил нещо друго", коментира в ефира на "Тази сутрин" Бойко Атанасов.

Той благодари на гражданите за тази номинация и оказаната подкрепа.

По думите му ВСС не трябва да заравя главата в пясъка и мигистратите трябва да мотивират всяко едно свое решение. "Обществото трябва да получи отговори", посочи Атанасов и обясни, че самата прокуратура трябва да стане по-прозрачна.

Той изрази мнение, че съдебната реформа в прокуратурата трябва да започне, тъй като тя е централизирана и изцяло подчинена на един човек. Затова, по думите му, „срастването между властите” не трябва да съществува, а да има разделение на властта.

Общо гласували: 0

Анкета

ЩЕ УСПЕЕ ЛИ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ДА ВЪРНЕ ВАСИЛ БОЖКОВ В БЪЛГАРИЯ?
Не
0 гласували / 0%
Да
0 гласували / 0%