БОЙКО АТАНАСОВ ОЧАКВА ДА СЕ ПОЯВИ И ДРУГ КАНДИТАТ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 09:15, 29 юли 2019

Издигнатият от гражданите кандидат за главен прокурор Бойко Атанасов допусна, че ще се появи и друга кандидатура за поста на Цацаров, защото обществото не е готово да приема наложена една единствена кандидатура, без да има избор.

Според него изборът на главен прокурор не е предизвестен.

Повече от 5000 души вече са се подписали в онлайн подписката за номиниране на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор на България.

Правосъдният министър Данаил Кирилов заяви в ефира на bTV преди дни, че е проучил професионалните качества на Атанасов и не би подкрепил неговата кандидатура. Ако обаче той получи широка подкрепа, включително и тази на президента, той ще вземе предвид това до края на процедурата.

„Миналата година бях атестиран от прокурорската колегия на ВСС с най-високата професионална оценка за много добро изпълнение на служебните изпълнения. Най-вероятно министър Кирилов е проверил нещо друго", коментира в ефира на "Тази сутрин" Бойко Атанасов.

Той благодари на гражданите за тази номинация и оказаната подкрепа.

По думите му ВСС не трябва да заравя главата в пясъка и мигистратите трябва да мотивират всяко едно свое решение. "Обществото трябва да получи отговори", посочи Атанасов и обясни, че самата прокуратура трябва да стане по-прозрачна.

Той изрази мнение, че съдебната реформа в прокуратурата трябва да започне, тъй като тя е централизирана и изцяло подчинена на един човек. Затова, по думите му, „срастването между властите” не трябва да съществува, а да има разделение на властта.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 18 септември 2019
Цялата власт советом!Сега цялата власт е на мафията!Премиерът,главният. прокурор,министри,държавни институции всички са покорени от мафията и чрез тях мафията ни ограбва по- добре и безнаказано!Най- добре го е казал италианският мафиот Бернардо Провинциано!Цитирам по памет:" На нас вече не ни се налага да убиваме!Имаме под ръка прокурори,съдии,политици,,те го правят по добре и от нас"! Като се взреш сякаш говори за положението в България!Колкото до Бойко Атанасов почтен и достоен човек и магистрат и именно затова репресиран!Че трябва реформа на прокуратурата трябва ,ама съвсем друг е въпросът ,че мафията която е окупирала държавата няма да я позволи!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 73

Анкета

ЗА КОГО БИХТЕ ГЛАСУВАЛИ, АКО ИЗБОРИТЕ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ БЯХА ДНЕС?
Мая Манолова
42 гласували / 57.53%
Борислав Игнатов
14 гласували / 19.18%
Борис Бонев
14 гласували / 19.18%