ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ПРИЗОВА ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ ТЪРГОВСКИЯ ОБМЕН С КИПЪР

Автор: 5 GmediA 11:48, 30 юли 2019
Източник: Фейсбук, Бойко Борисов

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Камарата на представителите на Република Кипър Димитрис Силурис. По време на разговора им в Министерския съвет двамата дадоха отлична оценка на българо-кипърските отношения, които се развиват стабилно, в дух на приятелство и сътрудничество от установяването им досега, съобщиха от правителствения пресцентър.

Според премиера Борисов политическият диалог между България и Кипър е изключително полезен, защото мотивира активната работа във всички сфери от взаимен интерес. Българският министър-председател изрази надежда, че занапред ще се разшири още повече спектъра на посещения на ресорни министри между двете държави.

Борисов изтъкна потенциала на подписаните през последните години двустранни споразумения в областта на земеделието, туризма, енергетиката, културата, образованието и науката, корабоплаването. 

Република Кипър е важен търговско-икономически партньор на България, отбеляза още премиерът и обърна внимание, че през последните години има стабилен ръст на двустранния стокообмен. По думите му трябва да се търсят възможности за увеличаване на търговския обмен, вкюлчително чрез съвместно излизане на трети пазари. Министър-председателят посочи още, че членството в Европейския съюз е също много солидна база за развитието на партньорството между България и Кипър. 

Председателят на кипърския парламент е на посещение у нас по покана на своя български колега Цвета Караянчева. Силурис и водената от него парламентарна делегация ще разгледат пленарната зала и ще разговаря с Групата за приятелство България-Кипър. По-късно гостът ще се срещне и с президента Румен Радев.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 8 декември 2019
В България управляват марионетките на мафията!Ето да вземем дон Паталогезе!Сикаджия- рекетьор станал премиер на страна в Европейският съюз!?Как става това?Създаването на СИК и ВИС е дело на Държавна сигурност ,а тарторите на двете групировки като дон Паталогезе са под управлението на Държавна сигурност!Те го контролирът чрез многобройните му криминални рекетьорски,контрабандни престъпления за които имат документи доказателства които ги държат на трупчета и във всеки един момент могат да ги дадат на подчинената им прокуратура и с дон Паталогезе е свършено!Но не го правят,а са го превърнали в послушна марионетка с която да рекетират и ограбват целият народ!Така,че дон Паталогезе и шайката му Герб са още един проект на Държавна сигурност и Кремълските служби с които ни водят през последните десет години и общо вече тридесет години!Да не забравяме ,че дон Паталогезе беше назначен за главен секретар на МВР от агента на Държавна сигурност и Кремълските служби дон Доганезе!Сега вече кръгът се затвори и дано вече сме разбрали кой управлява в така наречената демокрация,която си е чиста мафиотизация!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 11

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
6 гласували / 54.55%
Министърът на регионалното развитие
3 гласували / 27.27%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 18.18%