5G МРЕЖАТА ДОНЕСЕ РЕКОРДНИ ПЕЧАЛБИ НА HUAWEI

Автор: 5 GmediA 14:03, 30 юли 2019

Печалбата на китайския телекомуникационен гигант „Хуауей“ през първото полугодие на 2019 г. е нараснала с 23,2% в сравнение със същия период на миналата година, въпреки включването на компанията в черния списък на САЩ. Тя е достигнала 401,3 милиарда юана, съобщи председателят на Борда на директорите Лян Хуа, предаде БГНЕС.

Той отбеляза, че нарастването на печалбата е резултат от добрите продажби на оборудване за 5G мрежи и ръста на продажбите на смартфони.

Министерството на търговията на САЩ в средата на май включи „Хуауей“ в черния списък, който забранява на компанията да купува американски технологии и части. „Хуауей“ също така е в списъка на компаниите, на които е забранено да работят с американски компании без съответните лицензи. Американската администрация обвинява компанията, че сътрудничи с китайските военни и разузнаване и вероятно следи своите клиенти. САЩ също така убеждават редица страни да не използват оборудване на „Хуауей“ при преминаването към стандарт 5G.

„Гугъл“ вече прекрати сътрудничеството си с нея в сферите, изискващи предаване на оборудване и технически услуги. Компанията очаква милиарди загуби от американските ограничения. Китайските власти призоваха Вашингтон да свали санкциите си срещу „Хуауей“.

 

Тагнато в: Хуауей , 5g мрежа

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОМИНИРАНЕТО НА СОТИР ЦАЦАРОВ ЗА ШЕФ НА КПКОНПИ?
Не
5 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%