ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ПРИСТИГНА ИЗВЪНРЕДНО В ПАЗРДЖИК ЗАРАДИ ПРОТЕСТИ НА СВИНЕВЪДИ

Автор: 5 GmediA 19:34, 2 август 2019
Източник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева пристигнаха извънредно в Пазарджик в отговор на ескалиращите протести на хората от региона. В момента на централния площад “Константин Величков” с првежда масиран протест на животновъди, които не искат животните им да бъдат изклани. Хората скандират „Оставка!“ и „убийци“.

Недоволните стопани  настояват срока за умъртвяването на прасетата да бъде до декември месец. Стопаните смятат още, че избиването на животните им е твърде крайна мярка и липсва яснота за начина, по който се разпространява африканската чума по свинете. Кметове на населени места около Пазарджик също се обявиха против избиването на животните, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кметовете са категорични, че след втори август, когато е крайният срок, няма да допуснат в селата си екипите за принудително ликвидиране на прасетата, каза кметът на село Юнаците Стоян Кузев.

Над 70 са населените места в района, в които домашните животни трябва да бъдат заколени до седмица. 1500 пък са домашните прасета в област Пазарджик.

В момента премиерът и земеделският министър провеждат среща в Община Пазарджик, на която се обсъждат мерките за овладяване на заразата. Вероятно на стопаните ще бъде предложена някаква форма на компенсация за ранното колене на животните им.

КОМЕНТАРИ

От: Мафията ГЕРБ 23 август 2019
Етичната комисия на ГЕРБ получила сигнал срещу Борисов и Фандъкова за откраднати милиони, извинете милиарди левове от Евро фондове. https: www.flagman.bg article 193319
От: Лъч светлина 23 август 2019
Всяка година чумавата шайка сред хората краде по десет- единадесет милиарда!Престъпленията спрямо българският народ на тази чумава сикаджийска банда са безбройни!Ще подкупят хората,на някои ще им дадат пари,други ще ги уплашат и ще потулят недоволството,но чумавата шайка ще остане!До следващото им престъпление!
От: надежда 23 август 2019
Започва се братя! БОКО Е ОСВИРКАН ОТ ХОРАТА В ПАЗАРДЖИК И ГО ПОСРЕЩНАХА С ВИКОВЕ " ОСТАВКА!" На ОРЪЖИЕ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 389

Анкета

ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Не
366 гласували / 94.09%
Да
23 гласували / 5.91%