ПРЕМИЕРЪТ СЛЕД СРЕЩАТА В ПАЗАРДЖИК: СВИНЕВЪДИТЕ ЩЕ БЪДАТ КОМПЕНСИРАНИ

Автор: 5 GmediA 20:24, 2 август 2019
Източник: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов и земеделският министър Десислава Танева отговарят повече от час на питанията на над 30 кметове от региона на Пазарджик, животновъди и хора, гледащи прасета в дворовете си. Премиерът съобщи, че свиневъдите ще бъдат компенсирани с 300 лева на двор, като 75% от компенсацията ще дойде от Брюксел, а останалото – от държавата.

"На никой не му е приятно. Това е все едно да протестираме срещу рак. Две години успявахме да я овладеем, но сега не. Всички тези хора, 30 години всички институти не могат да намерят ваксина", каза Борисов.

Борисов заяви, че през годините България е минала през много проблеми и държавата се е справяла. “На картата се вижда как се разпространява чумата. Борим се от две години с нея. Огромна маса от животни, огромни комбинати. Разбираме какво искат малките кметове, но не мога да слушам някой да ме обвинява едва ли не, че искаме да убием на някого прасетата. На никого не е приятно това – чума. По-страшно от чума няма. Завладя от Виетнам до Белгия. 16 хиляди километра се пренася вируса, каза Борисов.

Като излязат и кажат: “Убиват здрави животни”. Те са здрави днес. Имаме огромна популация на диви прасета. И намаляването на популацията не знам как ще стане това. Искате 31 декември, оставям ви 31 декември. Всички тези хора с 20 000 работници, ще бъдат компенсирани 75% от Брюксел, другото от данъкоплатците, подчерта премиерът. Разбрахме се, че срокът се удължава с една седмица. Бизнесът се задължава догодина да даде прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор, за да се възстановят щетите. Каквото си решат”, обясни премиерът.

КОМЕНТАРИ

От: мръсник от класа! 19 октомври 2019
Тиквата от Банкя днес е бил освиркан от огромно множество на площада в Пазарджик! Хората са крещели "оставка" пред муцуната му и са го псували! Едвам е сколасал да избяга и гербаджийските му кметове и подлоги са го скрили! Това те чака и отсега нататък, българоубиецо, престъпник и неграмотен простак! Това те чака, трябва да свикваш!
От: Лъч светлина 19 октомври 2019
Отдавна дон Паталогезе трябваше да е в затвора още като сикаджия- рекетьор ,ако бяхме правова държава и този никога не би станал премиер,а криминален затворник!Виждате ли парадокса в който живеем!?Защо никой не набляга,че този е избран за главен секретар на МВР от дон Доганезе?Знаете ,че дон Доганезе избира зависими и верни на мафията кадри!?Самият дон Доганезе е марионетка на Държавна сигурност и най- вече на Кремълските служби!Наблягам на думата " Кремълските" ,а не Русия и обикновените руснаци които най- много страдат от Кремълската тирания!Та в Кремъл е командният център и на българската тирания и беззаконие!Ограбват ни българските марионетки на Кремълската изродия!
От: Мафията ГЕРБ 19 октомври 2019
Етичната комисия на ГЕРБ получила сигнал срещу Борисов и Фандъкова за откраднати милиони, извинете милиарди левове от Евро фондове. https: www.flagman.bg article 193319
От: ззро 19 октомври 2019
тъпанар.
От: башбакан 19 октомври 2019
при бай ставри, строг но справедлив.
От: гаврош 19 октомври 2019
в 19 мин. коментарите ми не излизат.защо?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 2

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ИК НА БФС ДА ОДОБРИ ОСТАВКАТА НА БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ?
Да
2 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%