ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: НИНОВА ПЕЧЕЛИ ИЗБИРАТЕЛИ ПОКРАЙ ЧУМАТА

Автор: 5 GmediA 14:23, 4 август 2019
Източник: БГНЕС

В България правителството предприе всички възможни мерки за ограничаване на Африканската чума по свинете, съгласно изискванията на компетентните европейски органи. Не прави чест на Корнелия Нинова и БСП да се опитват да спечелят избиратели в този тежък момент. Това коментира министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в личния си профил във Фейсбук.

„В Европа заболяването Африканска чума по свинете влиза през 2007 г. в Грузия. Болестта е пренесена чрез хранителни отпадъци изхвърлени от кораб. Голяма част от Западна Европа е засегната. Заболяването е изключително устойчиво. На Испания и трябваха 30 години, за да се пребори с изкореняване на чумата. АЧС се разпространява чрез всички възможни пътища. Най-уязвими са личните стопанства, в които няма мерки за биосигурност. Дивите свине също, защото са в открита екосистема. Епизоотичната обстановка в страната е изключително сериозна. Над 23 държави на територията на три континента са засегнати от заболяването Африканска чума по свинете“, казва още Танева.

„За да успеем да се справим, и да ограничим заболяването, е необходимо всички мерки да се изпълняват стриктно. Надявам се, че в тази ситуация всеки отговорен политик ще покаже държавническо поведение и няма да допусне политическите емоции да надделеят“, допълва земеделският министър.

Държавата прави всичко възможно като мерки за ограничаване на щетите с възможно най-щадящи последствия за населението, допълва министърът.

4,5 млн. лева са отделените средства за доброволно почистване и дезинфекция на личните стопанства, информира министърът. Тя уточнява, че това е единствената възможна финансова подкрепа, защото тези стопанства са нерегистрирани. "Всичко в посока обезщетяване на нерегламентирано отглеждане на свине, компрометира останалите мерки за борба с чумата и би поставило на риск и санкции държавата ни", констатира Танева.

КОМЕНТАРИ

От: Отивай си, Десиславо! Отивай си веднага! 25 януари 2020
Ало, догановска жалка слугиньо и лизачка на увисналите кожички в гащита на агент Сава, махай се! Махай се, нагла и отвратителна, корумпирана и безгръбначна селяндурке! Махай се, че поне нещо да остане от това нещастно селско стопанство ,което позитанските и банкянските комунисти вече 20 години са дали под аренда на "проклятието на България"! Ти, единствено ти си виновна за трагедията, сполетяла нещастните хорица, както и углавният престъпник Порожанов, и ТОЙ сарайски лакей и слузест червей като теб! Махайте се и двамата, отвратителни мерзавци! Махайте се! Углавният престъпник Порожанов е натрупал достатъчно милиони за толкова години, на и ти не лъжеш, нали? Да не говорим пък за онзи простак, съпругът ти демек, който като герберастки кмет успя да ограби общината в Котел и да потопи града под вода от некадърност, безхаберие, алчност и дебилщина! Интересно ма, Десиславо, как става така ма, сарайска слугиньо, че на вас - герберастките крадци и рафинирани престъпници, все някой друг ви е виновен?

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
8 гласували / 88.89%
Не
1 гласували / 11.11%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%