ИЗВЕСТЕН НЕМСКИ КАРДИОЛОГ: МЕДИЦИНАТА В БЪЛГАРИЯ ИЗОСТАВА С ПОНЕ 20 ГОДИНИ

Автор: 5 GmediA 07:24, 5 август 2019

Д-р Джерълд Илерхаус, ръководител на Центъра по кардиология в Щутгарт Tumorzentrum Eva Mayr-Stihl към световно известната Клиника в Щутгарт, дойде миналата година в България, за да проучи опита на своите български колеги. Това, което той видя в странта ни, според думите му, просто не може да се обясни. В нашата страна, според Джерълд, просто няма никаква медицина....

"Имам добро отношение към България, към българската култура и към българските граждани. Но това, в какво състояние е вашата медицина, наистина шокира европейските лекари. Медицината Ви изостава поне с 20, а може би и с 30 години. Във всеки случай, при лечението на сърдечно-съдовите заболявания и по-специално, на хипертонията", казва в интервю за "Медуза", д-р Джерълд и допълва: "Вижте с какво предлагат лекарите в България да се лекува хипертонията? Andipal, Valoserdin, Atenalol, Enap, Arifon и други подобни препарати.
Само, че тези лекарства НЕ ЛЕКУВАТ ХИПЕРТОНИЯТА, те само свалят кръвното. Сега си представете, какво става в самото тяло. Когато човек си взема хапчето, кръвното спада. Хапчето спира да действа, кръвното отново се повишава. Подобни скокове дори са много по-опасно за организма, отколкото постоянно високото кръвно налягане. Те много бързо разрушават кръвоносните съдове и могат да доведат до инфаркт, и инсулт.
Този начин за борба с хипертонията в Европа не се използва вече повече от 20 години. А хапчета за понижаване на кръвното се използват само в редки случаи – и със сигурност, не всеки ден. В Германия те се продават само с рецепта и не в такива количества.
Лекарите и фармацевтите просто убиват хората! Ясно е, че постоянната продажба по високи цени на хапчетата за сваляне на кръвното е много по-изгодно, отколкото да се излекува хипертонията веднъж и завинаги. Но това е ужасно!".

По думите на медика германските учени отдавна са разбрали, че трябва да се отстраняват не последиците от хипертонията, а причината за появата й. Според Джерълд това е замърсяването на кръвоносните съдове. "Дялът на хипертонията свързана с възрастта (която се появява при хората с течение на времето) е 96% от случаите. Точно такава хипертония съвременната немска медицина лекува успешно", каза той.
"Когато видях българската медицинска статистика, косата ми настръхна. Знаете ли, коя е най-смъртоносната болест в България (която всяка година отнема живота на стотици хора)? Това не е нито рака, нито СПИНа, а хипертонията! И умират от нея в ранна възраст – 80% от болните не живеят повече от 60 години!", отбелязва още д -р Джерълд Илерхаус.

По думите му вече има специални препарати, които са предназначени за почистване на кръвоносните съдове от натрупания холестерин. Те съдържат алфа-токоферол.
"Българските лекари предпочитат да "хранят" хората с хапчета за сваляне на кръвното, вместо да лекуват хипертонията. При това, извън всякакво съмнение е, че българските кардиолози, поне тези от тях, които се интересуват от прогресивните методи на лечение, знаят за алфа-токоферола и полезното му действие върху кръвоносните съдове", обясни още експертът.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОМИНИРАНЕТО НА СОТИР ЦАЦАРОВ ЗА ШЕФ НА КПКОНПИ?
Не
5 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%