КЛЮЧЪТ КЪМ ДЪЛГОЛЕТИЕТО НА ИЗТОКА - БИЛКИ, АКУПУНКТУРА, ПОДХОДЯЩА ХРАНА И МНОГО УСМИВКИ

Автор: 5 GmediA 06:47, 6 август 2019

Според една китайска мъдрост всяка усмивка добавя десет години към живота ви. Така Изтокът мъдро препоръчва да се усмихваме по-често. Традиционната китайска медицина отдавна е открила, че доброто състояние на духа, профилактиката и движението, са особено важни за човешкото здраве.

За да са здрави, жителите на азиатската държава следват медицински практики, които често остават загадка за Запада, съобщава БНР. Благодарение на методи като лечение с билки, акупунктура, масаж, подходяща храна, следвайки опита от няколко хилядолетия в търсенето на успешни формули за здраве и непонятни за европееца концепции за хармония между различните елементи, меридиани и точки, китайците успяват да поддържат тялото и духа си в добро състояние.

„Смятам, че голяма част от китайците вярват в традиционната медицина. Това е част от пътя да си запазят здравето“, казва пред БНР Джой, която е част от екипа на международно лечебно заведение в китайския град Далиен. Болницата използва традиционни методи, съчетани с класическата медицина, и лекува сериозни хронични заболявания като използва целебните свойства на билките, иглотерапията и масажа. Създадена е преди 16 години.

„В болницата, лечението е основано на традиционна китайска медицина, в която използваме билки. В лечебното заведение чужденците могат да опитат от нашите чайове, да се докоснат до традиционните лечебни методи и до нашата култура. Китайската традиционна медицина има дълга история - поне пет хилядолетия. Тя е в основата на китайската култура“.

Ако един лекар на Запад би ви казал, че проблемите с очите имат връзка с възрастта, традиционната китайска медицина ще ви даде друг поглед върху проблема като: "Очите са прозорец на черния дроб, а нарушенията във функционирането му могат да доведат до проблеми със зрението“, казва Джой и посочва подходящите билки:

„Комбинацията между цветове от хризантема и годжи бери може да подобри зрението и състоянието на черния ви дроб. Защо? Според китайската медицина, ако черният ви дроб е добре, значи виждате добре!!! А докато лекувате уморените си очи с чай от хризантеми ще пречистите и черния си дроб. Чаят от соя пък подобрява работата на бъбреците. Имаме и чай от рози. Неговият ефект е да забавя стареенето, затова е предпочитан от жените. Освен това, ухае прекрасно! Чаят от черно годжи бери пък подсилва имунната система…Нашите чайове имат различно действие и облекчават различни болести“.

Според източната медицина обаче, не съществува една единствена рецептата за здраве, защото всеки има различни особености в организма си. "Трябва да си направите тест, за да прецените какво е вътрешното ви състояние. Тогава можем да ви препоръчаме коя ще е най-подходящата рецепта за здраве - точно за Вас“, казва Джой.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОМИНИРАНЕТО НА СОТИР ЦАЦАРОВ ЗА ШЕФ НА КПКОНПИ?
Не
5 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%