ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ОБЕЩА НА „ФОЛКСВАГЕН“ БЛАГОПРИЯТНА ЗА БИЗНЕСА ПОЛИТИКА И ДЪРЖАВНИ СУБСИИДИ

Автор: 5 GmediA 08:49, 7 август 2019

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че новата фабрика на Volkswagen вероятно ще бъде инсталирана близо до София, столицата на страната, пише „Дойче веле“.

"България е много по-добро местоположение по отношение на инвестиционните рискове от която и да е държава в региона", заяви Борисов пред германския вестник Handelsblatt във вторник . Той също така подчерта финансовата стабилност на страната си, предвидимостта на икономическата политика и евтината работна ръка.

Бойко Борисов обеща, че ако фабриката бъде създадена в България, ще има държавна помощ, както и ниски данъци и дружелюбна икономическа политика. Той обеща също, че Volkswagen може да се възползва и от всички субсидии, които пожелаят. "Българското правителство обещава на Volkswagen максимална държавна подкрепа при ясно съответствие с европейското законодателство", каза Борисов.

В свое писмено съобщение до вестника българският министър-председател отбелязва, че нашата страна дава всичко от себе си, за да спечели сделката.

Volkswagen: Все още не сме решили

Говорейки пред вестник Handelsblatt говорител на Volkswagen посочва, "Все още сме в изборен процес, резултатът не е сигурен", каза той.  "След фазата на преглед ще влезем в процес на преговори с останалите кандидати", каза той.

Очаква се до началото на септември „Фолксваген” да вземе окончателното решение за новия си завод.

КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 5 декември 2019
Ако България беше правова държава и я нямаше тази сикаджийска чумава мафиотска шайка ,страната ни щеше да е Балканският икономически тигър!Тогава Фолксваген щеше да се натиска в конкуренция с други автомовилни концерни да инвестират тук!Но тъй като мафията вече тридесет години граби и обезкървява България,злодейства никой няма да дойде тук защото всеки нормален инвеститор бяха от мафията!Ако дойде Фолксваген то ще е с големи отстъпки и даже привилегии от българска страна за да може дон Паталогезе да се хвали ,че е направил нещо хубаво!С тези големи отстъпки и привилегии може да стане така,че концерна да има по- голяма полза отколкото българските граждани!Мафия да те граби и тероризира,това не е шега работа!
От: 5 декември 2019
Няма ли КОЙ да плисне една кофа студена вода и да събуди този примат, че е заспал много дълбоко и само розови сънища сънува! Даже е почнал да бълнува, а съседи твърдят, че са го виждали да ходи нощем по покрива и да си говори сам, бълнувал за някакъв завод VW.От вълнение станал и лунатик! Но за избити десетки хиляди прасета на хората не споменавал нищо!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
6 гласували / 60%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 20%
Министърът на регионалното развитие
2 гласували / 20%