ШЕФЪТ НА „ТАД ГРУП“ НЕ БИЛ ПОРЪЧВАЛ НИЩО НА ХАКЕРА КРИСТИЯН

Автор: 5 GmediA 12:06, 8 август 2019

Не съм поръчвал нищо. Това каза Иван Тодоров, собственик на “ТАД груп” в отговор на въпрос поръчвал ли е нещо на хакера Кристиян Бойков, предаде БГНЕС.

Днес Апелативният спецсъд гледа мярката за неотклонение на Тодоров. Пред репортери в съда той не пожела да говори.

“Не мога да коментирам в момента”, заяви Тодоров. Той посочи, че не го притеснява нищо, просто иска да мине следствието.

Държавното обвинение ще представи пред спецсъда нови доказателства срещу Тодоров и затова поиска съдът да заседава при закрити врата.
Става въпрос за допълнителни разпити на свидетели, документи и данни за застрахователни дружества и държавни институции, съобщава Нова тв.

"Тад Груп" е заподозряна за хакерската атака срещу НАП. Изтичането на данни след хакерската атака на сървърите на НАП засегна около 5,1 млн. български граждани. Около 4 млн. от тях са на живи хора, останалите са на починали лица.

Преди седмица Тодоров бе задържан на Летище София при завръщането си от Канада и му повдигнаха обвинения за подбудителство към кибертероризъм заради кражбата на данни от НАП. Тодоров е на свобода срещу гаранция от 100 000 лв.

Прокуратурата протестира мярката за неотклонение парична гаранция. Вече стана ясно и че защитата на собственика на „ТАД Груп” иска намаляване на гаранцията му.

Oт прокуратурата разпространиха част от доказателствата, събрани по делото. Това доведе до нов теч на лични данни. В разпространения имейл от обвинението не бяха заличили ЕГН-та.

Извън ареста са и другите двама обвиняеми - търговският директор Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.КОМЕНТАРИ

От: Лъч светлина 22 ноември 2019
Преди жертви на мафията,преследвани и репресирани бяха и все още са Цветан Василев ,Иванчева и Петрова!Сега новата жертва е Тодоров и съм сигурен ,че е затова че са се изтъвали като са казали,че това правителство трябва да си ходи!Сега според мен ще ги репресират от легалната престъпна организация наречена прокуратура цялата ТАД груп и ще им отнемат бизнеса!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 5

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ НОМИНИРАНЕТО НА СОТИР ЦАЦАРОВ ЗА ШЕФ НА КПКОНПИ?
Не
5 гласували / 100%
Да
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%