СЕВЕРНА КОРЕЯ ПАК ИЗПИТА РАКЕТИ, ТРЪМП ПОЛУЧИЛ „ХУБАВО ПИСМО“ ОТ КИМ

Автор: 5 GmediA 14:30, 10 август 2019
Източник: Архив

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е получил вчера "много хубаво писмо" от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде Ройтерс. В същото време армията на Северна Корея проведе поредни ракетни изпитания.

За тестовете съобщи Южна Корея. Според техните данни са били изстреляни най-малко 2 ракети с малък обсег, като е възможно те да не са последните. Според Сеул, става въпрос за демонстрация на сила.

Припомняме, че Северна Корея възприема съвместните учения в Японско море на Южна Корея и САЩ като предизвикателство. Реакцията е традиционна и се случва всяка година.

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун заяви, че страната му е изпитала нови тактически управляеми ракети като предупреждение към съвместните учения. Това е третото поред изпитание, което провежда КНДР преез лятото, след като тази пролет започна възстановяване на полигона за изпитание на ядрени ракети в Сохе.

В същото време обаче, дейстивята на Ким явно вече не предизвикват гневна реакция от Вашингтон. На фона на зачестилите изпитания Тръмп заяви пред журналисти, че може да се срещне отново с Ким, но не уточни кога. В полученото от американския президент писмо Ким потвърждава, че изпитанията са отговор на ученията. "Той е недоволен заради военните маневри... Знаете, че и аз никога не съм ги харесвал", каза Тръмп.

Общо гласували: 22

Анкета

ОДОБРЯВАТЕ ЛИ ВЛИЗАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОЗОНАТА?
Не
16 гласували / 72.73%
Да
6 гласували / 27.27%