ПОЛИЦИЯ НАХЛУ В СТУДИОТО НА АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ

Автор: 5 GmediA 12:42, 11 август 2019
Източник: БГНЕС

Руската полиция задържа най-малко четирима души по време на претърсвания в студиото на блогъра на Алексей Навални - Navalny Life. Новината бе съобщена пред ТАСС от адвокат Владимир Воронин, който представлява интересите на Фонда за борба с корупцията (ФБК), основан от известния блогър.

"Стоя пред студиото "Navalny Lif". Те не пускат мен и колегата ми вътре. Сега са задържани четирима души, още шестима са вътре. Претърсването се провежда като част от наказателно дело за безредиците", заяви адвокатът.

Според Павел Чиков, ръководител на правозащитната организация "Агора", чиито адвокати също оказват правна помощ на сътрудниците на ФБК, вече са задържани девет души. След края на следствените действия задържаните ще бъдат отведени за разпит в Следствения комитет на Руската федерация, отбеляза Чиков.

Сега Навални е в ареста за нарушаване на законодателството за провеждане на демонстрации, след като призоваваше хората да протестират в Москва заради изключването на опозиционни кандидати от участие в местните избори следващия месец.

Имаше подозрения, че Алексей Навални дори може да е отровен, тъй като получи странни обриви и беше приет за кратко в болница. Въпреки ареста му в Москва се състояха два протестни митинга, при които имаше и други арестувани. Присъди между 10 и 30 дни получиха също Дмитрий Гудков ,Иля Яшин, Иван Жданов, Владимир Милов, Юлия Галямина, Александър Соловьов.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 9

Анкета

ЩЕ ПРЕГЛАСУВА ЛИ ВСС КАНДИДАТУРАТА НА ИВАН ГЕШЕВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Да
5 гласували / 55.56%
Не
4 гласували / 44.44%
Не ме интересува
0 гласували / 0%