ПРЕМИРЪТ БОРИСОВ: И ДА НЕ СТАНЕ ЗАВОДЪТ НА „ФОЛКСВАГЕН“ НИЕ СИ НАПРАВИХМЕ ГОЛЯМА РЕКЛАМА

Автор: 5 GmediA 18:32, 11 август 2019
Източник: БГНЕС

„Дори и да не стане заводът на "Фолксваген" у нас, въпреки че аз съм оптимист, защото вярвам в това, което предлагаме, ние си направихме голяма реклама.“ Това каза пред български медии премиерът Бойко Борисов, който е в Туркменистан за участие в Първия каспийски икономически форум.

Той увери, че независимо от развръзката с "Фолксваген" България ще има завод за автомобили, защото интересът към страната ни бил голям. 250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании, отбеляза премиерът. Борисов посочи, че добрата реклама, която страната ни си е направила в света, се дължи на работата на правителството и на отделните министри.

Най-големият концерн в Европа се колебае месеци наред за завода въпреки условията, които предлага Турция и които ние като държава членка на ЕС не можем да дадем, защото имаме правила, подчерта премиерът и допълни, че независимо от предимството на Турция спорът в Германия коя е по-добрата дестинация продължава.

Спазвайки всички правила на Европейския съюз, ние предлагаме по-добри бизнес условия. Всичко е в рамките на играта. Ние никога не сме си позволявали да уронваме престижа на друга държава. "Ние не рекламираме България с "Елате, защото турците са лоши." Не, ние казваме защо сме по-добри", заяви още той.

Турция спазва желязно ангажимента си за мигрантите. Аз докато съм премиер ние ще имаме приятелски, добросъседски отношение с всички съседи, каза още Борисов и напомни, че Турция е наш стратегически партньор и съсед и се зарече, че докато е на власт, България ще има приятелски отношения с всички свои съседи. Това по неговите думи носело успех.

Пред българските медии в „Аваза“ премиерът отбеляза още, че с всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения. В региона има огромни възможности за бизнес, но мирът е нещо, което също е изключително важно, добави българският премиер. Той определи като голям напредък факта, че Каспийският регион се събира заедно на икономически форум в Туркменистан.

Премиерът акцентира върху енергийната тема. Винаги съм работил на базата на взаимния интерес, а интересът е да се търсят повече пазари и да се продава повече газ, заяви министър-председателят и добави – виждам възможност да презентираме нашия газоразпределител, тъй като на запад ние сме първите, които Туркемнистан има. Борисов обърна внимание на големите количества газ, с които страната разполага. Над 5 млрд. куб. метра отиват за Русия от тук, три тръби имат огромни и би могло за нашия газоразпределител „Балкан“ да идва газ, за да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква, изтъкна премиерът.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
6 гласували / 60%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 20%
Министърът на регионалното развитие
2 гласували / 20%