НОВ ЕКИП ЩЕ ПОМАГА НА ФАНДЪКОВА В НАДПРЕВАРАТА ЗА КМЕТ НА СОФИЯ

Автор: 5 GmediA 15:43, 12 август 2019

Ако се кандидатирам за кмет на София - решението си ще обявя през септември. Ще изляза с нови идеи, с обновен екип, с достатъчно опит и с енергия. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери ремонтните дейности на ул. „Каменоделска“, предаде репортер на БГНЕС.

Според източници на 5GMedia Фандъкова вече е взела решение да се бори за пореден мандат като кметица на София и за целта действително сформира нов екип, който да й помогне да спечели вота на столичани.

Градоначалникът добави пред журналисти, че предстоящите избори са много важни, за да се продължи развитието на София. "Предстоят изключително важни избори за развитието на града и за продължаване промяната на града. Сериозно се подготвяме. Моето лично решение ще взема и ще обявя през септември", каза тя.

Фандъкова опроверга слуховете, че била уморена. „Чувам непрекъснато и чета, че съм била уморена. Искам да успокоя всички - в добро здраве съм и трудно се уморявам. Мен много ме мотивира работата. Не съм се уморила. Имам сила и амбиция да си свърша работата", отсече тя и добави, че ежедневно се среща с хората в града и обсъжда проблемите им. Последната й среща е била със жителите на с. Кокаляне.

"Коментирахме проблемите на селото. Там правим нови улици, детска площадка, предстои да предоставим стадиона за ползване на местния спортен клуб. В диалог съм с хората", подчерта Фандъкова.

Кметът на София обяви, че до началото на септември или най-късно до първия учебен ден в града трябва да приключат 15-те големи ремонта, които в момента текат.

"Строителният сезон е в разгара си. Работим общо на 15 големи обекта на територията на цялата Столична община. Тази година акцент са ни ключови улици и булеварди в кварталите. Един от големите ни обекти е реконструкцията на ул. „Каменоделска“. Проектът е финансиран по ОП „Региони в растеж“ и включва цялостна подмяна на трамвайните релси, настилката, ново осветление, нови тротоари и нови спирконавеси“, обясни Фандъкова и добави, че в момента там се работи интензивно и не вижда липса на работници.

Градоначалникът подчерта още, че до 15 септември ще бъде освежена маркировката и покрай училищата и детските градини.

Стана ясно още, че акцията по бутане на незаконни постройки в „Захарна фабрика“ преминава без напрежение и съпротива от страна на жителите.

„Това не е първото събаряне. Не вдигаме много шум при такива ситуации, защото това предизвиква напрежение. Спокойно се работи от сутринта. Предварително е направена е подготовката. Имаме съдействие на всички институции“, обясни тя и призова всички кметове да се освободят от незаконните постройки.

КОМЕНТАРИ

От: кърпата 5 декември 2019
Радвайте се, българи! Скачайте и танцувайте от радост, българи! Герберастката престъпна шайка от корумпирани, неграмотни, нагли и безсрамни простаци е решила да хвърля кърпата! Няма друго обяснение, след като се гласят отново да наложат кандидатурата на тази толкова жалка, толкова безгръбначна, корумпирана и некомпетентна женица, дето много се прави на хрисима и дето й викат Дана даскалицата! Защото Дана даскалицата няма да бъде избрана, и това е повече от ясно! Защото софиянци я мразим и я презираме! Защото София потъна в развалини, в кич, във вечни ремонти на ремонтите, в чудовищна корупция, чудовищни кражби, далавери за стотици милиони, измами и престъпления! Радвайте се, софиянци, радвайте се, българи!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 10

Анкета

КОЙ НОСИ ГЛАВНАТА ВИНА ЗА ВОДНИЯ РЕЖИМ В ПЕРНИК, СПОРЕД ВАС?
Министърът на околната среда
6 гласували / 60%
Бившият кмет на Перник
2 гласували / 20%
Министърът на регионалното развитие
2 гласували / 20%