ВОЕННОСЛУЖЕЩИ СЕ ВКЛЮЧИХА В ГАСЕНЕТО НА ПОЖАРА КРАЙ ХАСКОВО

Автор: 5 GmediA 09:24, 13 август 2019

Овладян е пожарът край Хасково, който е обхванал около 3000 декара. Огънят обаче не е потушен и има реална опасност от ново разпалване заради вятъра и високите температури. Днес там се очакват около 36 градуса и вятър със скорост от около 30 км в час. В помощ на огнеборците с включват и военослужещи, както и тежка техника за правене на провсеки, горски служители и местни хора. Няма опасност за близките населени места, успокояват пожарникарите. В следобедните часове обаче се очакват нови пикове, съобщи Нова телевизия.

Пламъците бушуват от вчера на площ от близо 2000 декара. Гори дъбова гора между селата Брягово, Любеново и Родопи. Теренът е труднодостъпен.

Според първоначалната информация пожарът е възникнал в землището на село Брягово и заради сухия терен и високите температури бързо се е разпрострял. Работи се по версията за умишлен палеж, предаде бТВ.
Причината за пожара е "човешка небрежност", заяви шефът на хасковската пожарна Николай Вълчев. Според него е важно, че пламъците са овладени от наветрената страна.

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 1

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не мога да преценя
0 гласували / 0%