ПОЖАР ЗАТВОРИ МАГИСТРАЛА "СТРУМА", ЧАСТИЧНО БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ В ДУПНИЦА

Автор: 5 GmediA 08:51, 14 август 2019
Източник: Нова телевизия

Частично бедствено положение в Дупница заради големия пожар край магистрала "Струма". Часове наред продължи гасенето на огъня вчера, предаде бТВ.

И в този час магистрала "Струма" е затворена в двете посоки от пътен възел Дупница до пътен възел Бобошево. Обходът е по стария път едно-едно, съобщават от АПИ. Вчера за кратко движението бе пуснато в едната посока.

Пожарът, избухнал към 17.20 часа вчера в склад на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, е обхванал основите на моста на автомагистрала "Струма" на изхода на града. Според собственика на цеха Кольо Илиев палежът е умишлен. „Няма друг начин как да се случи”, заяви той, цитиран от Нова телевизия.

Предстои днес да дойдат специалисти, които да обследват още веднъж магистралата, за да преценят кога движението да бъде отворено. Има сериозни съмнения за състоянието на три от колоните на АМ "Струма". Според фирмата изпълнител на магистралата ремонт се налага, но той няма да е тежък.
Представител на фирмата, строител на "Струма", заяви, че ремонтът трябва да е за сметка на „този, който си е позволил да сложи горими материали”, под магистралата.

КОМЕНТАРИ

От: Николай петрич 28 януари 2020
Много се писа но никой не спомена че този пункт за вторични суровини е там преди да се построй магистралата.Защо сега виня собственика на пункта.Нима той допускаме, че някой си злобар ще му причини това .Моля помислете,има ГОСПОД,а и най-важното:-НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ Е НАЙ-ПОЧТЕНИ ЧОВЕК,КОЙТО ПОЗНАВАМ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 15

Анкета

ЗАПЛАШЕНИ ЛИ СА СОФИЯНЦИ ОТ РЕЖИМ НА ВОДАТА СЛЕД НОВИТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПЕРНИК?
Да
11 гласували / 73.33%
Не
2 гласували / 13.33%
Не мога да преценя
2 гласували / 13.33%